Briti naine suri pärast seda, kui elukaaslane teda mobiiltelefoniga viskas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
26-aastane Levi Ogden suri eelmise aasta novembri alguses pärast seda, kui tema elukaaslane viskas naist mobiiltelefoniga.
26-aastane Levi Ogden suri eelmise aasta novembri alguses pärast seda, kui tema elukaaslane viskas naist mobiiltelefoniga. Foto: SWNS / Scanpix

Suurbritannias suri kahe lapse ema pärast seda, kui tema purjus elukaaslane viskas tekkinud tüli käigus naist mobiiltelefoniga ja jättis kokku varisenud naise tänavale lebama.

26-aastane Levi Ogden suri eelmise aasta 3. novembril südameseiskumise tagajärjel pärast seda, kui ta varises Leedsis Halifaxi tänaval kokku, sest telefoniga saadud löögi tagajärjel tekkis naise ajus tugev verejooks, vahendas BBC.

Selle nädala kolmapäeval mõistis Leedsi kroonikohus naise elukaaslase Lloyd Birkby tapmise eest viieks aastaks vangi.

Mees tunnistas end aprilli keskel kohtus tapmises süüdi. 

Kohtu andmetel oli Lääne-Yorkshire'ist pärit 27-aastane Birkby varem korduvalt vägivalla kasutamise tõttu seadusega pahuksisse sattunud. 

Politsei oli paari ühises kodus seoses lähisuhtevägivalla väljakutsetega varem umbes 20 korda käinud ning mees oli vägivallatsemise tõttu ka mitu korda vangis olnud.

Uurimist juhtinud prokuröri Dafydd Enochi sõnul tekkis paari vahel tüli pärast seda, kui nad olid koos väljas käinud. Prokurör rääkis kohtule, et lähedalasuvatest turvakaameratest oli näha, et Birkby ja sõbraga koos olnud Ogdeni vahel tekkis sõnelus, mispeale jalutas mees esilagu küll minema, kuid naasis siis, võttis maas lebanud telefoni ning viskas selle naise pihta. 

Seejärel tuikus naine mõne sekundi ning kukkus siis kokku. Ogden suri hiljem haiglas. 

«See juhtum on traagiline meeldetuletus kõigele sellest, mis võib juhtuda, kui olukorra lahendamiseks kasutatakse liigset jõudu,» kommenteeris juhtumit Lääne-Yorkshire'i politsei esindaja Natalie Dawson.

Dawson lisas, et Ogdeni surm oli täiesti ebavajalik ja näitab, kui ohtlikud on vägivallaga lahkhelisid lahendavad inimesed. 

27-aastane Lloyd Birkby mõisteti 8. aprillil viieks aastaks vangi oma elukaaslase tapmise eest. Mees oli varem korduvalt oma elukaaslase kallal vägivallatsenud ning seetõttu oli ta politseile tuttav.
27-aastane Lloyd Birkby mõisteti 8. aprillil viieks aastaks vangi oma elukaaslase tapmise eest. Mees oli varem korduvalt oma elukaaslase kallal vägivallatsenud ning seetõttu oli ta politseile tuttav. Foto: SWNS / Scanpix

Esialgu esitati Birkbyle mõrvasüüdistus, kuid pärast seda, kui mees tunnistas kohtus oma tegu, muudeti süüdistus tapmiseks. 

Samuti tunnistas mees end süüdi selles, et ründas samal ööl Ogdeni sõbrannat Courtney Blandi. 

«Kui naise sõber Courtney Bland mehele vastu hakkas, lükkas Birkby naise pikali ja kõndis seepeale minema,» rääkis prokurör kohtus. 

Lisaks selgus kohtus, et pärast Ogdeni kokkuvarisemist jalutas mees lihtsalt üle tee jättes naise tänavale lebama. 

Ekspertiis selgitas, et löök kaela piirkonda põhjustas Ogdenil kaelas rebendi, mistõttu tekkis verevalum ja tugev verejooks, mis levis ka aju piirkonda, mis omakorda tekitas südameseiskumise.

Kaitsja Stephen Wood viitas kohtus kostjale tehtud aruandele, kus toodi välja, et mehe vaimne vanus on kõigest 11 aastat ja 5 kuud ning tema IQd kirjeldati kui keskmist.

«Tema varasemad süüdimõistvad otsused näitavad, et ta on varem oma ohvrit tõuganud, kannatanu maha lükanud ja ohvri pihta sülitanud ning tunnistanud, et on oma ohvrit esemetega visanud,» kirjeldas Wood.

Kaitsja väitis siiski, et puuduliku vaimse võimekuse tõttu tuleks süüdistatava karistust leevendada. 

Kohtunik oli sellega ka nõus. 

Samuti määrati talle Courtney Blandi kallaletungi eest kahe kuu pikkune vangistus, mille ta kannab ära koos tapmise eest mõistetud karistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles