Müstiline juhtum Ameerikast: 25-aastane muusik tegi plaadi nimega «juhuks kui ma suren» ja suri

Elu24
Copy
Tõusev täht Chynna Rogers suri ootamatult.
Tõusev täht Chynna Rogers suri ootamatult. Foto: Instagram

Tõusev räpitäht ja modell Chynna Rogers suri vaid 25-aastaselt, teatas ta mänedžer ööl vastu tänast. Veidra kokkusattumusena andis ta vaid mõne kuu eest välja plaadi, mille pealkiri oli eesti keelde tõlgituna «juhuks kui ma enne suren».

Ameerika Ühendriikides Philadelphia linnas üles kasvanud ja Brooklynis tegutsenud Chynna Rogers oli muusikamaailmas tõusev täht, kes lõi esialgu läbi hoopis modellina. New Yorgis tegutsev nimekas modelliagentuur Ford Models tegi Rogersiga lepingu, kui neiu oli vaid 14-aastane, vahendas Billboard.

Peale seda tutvus modellihakatis hiphopikollektiivi A$AP Mob looja A$AP Yamsiga ning temalt sai ta inspiratsiooni ja julgust muusikukarjääri alustada. Yams suri 2015. aastal 26-aastaselt narkootikumide üledoosi, kuigi paljude lähedaste sõnul oli surmapõhjus hoopis uneaegne hingamishäire.

Rogers sai internetis tuntuks 2013. aasta singliga «Selfie» ning ka aasta hiljem välja tulnud «Glen Coco» oli arvestatav hitt.

Rogers rääkis avameelselt opioidisõltuvusest ning ka muusikas viitas ta morbiidsetele teemadele: kolm aastat tagasi andis ta välja lühialbumi «music 2 die 2» (tõlkes «muusika, mille järgi surra»), millelt pärineb ka üks tema tuntumaid laule «seasonal depression» ehk «hooajaline depressioon».

Sõltuvusest oli Rogers kuuldavasti üle saanud. Ta rääkis 2018. aastal, et aasta aega pärast taastusravisse minemist suri ta ema, ent ka see ei ajanud teda rööpast välja.

Oma viimase albumi andis ta välja 2019. aasta detsembris ning selle pealkiri oli «in case i die first» («juhuks kui ma enne suren»).

Teadaolevalt suri Rogers eile, kuid tema surma põhjust pole avalikustatud. Muusikule avaldas kaastunnet kollektiiv A$AP Mob. «Me jääme sind igatsema, õeke,» kirjutasid nad ühismeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles