VAATA TASUTA ⟩ 3 Eesti filmi: dokk Siberi ususektist, romantiline noortedraama ja lustakas Eesti-Armeenia palagan

Elu24
Copy
Kaader filmist "Polaarpoiss"
Kaader filmist "Polaarpoiss" Foto: EFTA

VeebiTV pakub tasuta vaatamiseks nii välismaiseid kui ka kodumaiseid filme – siin kolm lähiaastail valminud Eesti linateost, mida tasub kindlasti vähemalt korra vaadata.

«Polaarpoiss» (2016)

Abiturient Mattias (Roland Laos) plaanib välismaale fotograafiat õppima minna, kuid tormiline armumine hulljulgesse Hannasse (Jaanika Arum) lööb kõik plaanid segamini. Bipolaarse häirega Hanna tõmbab Mattiase ohtlikku sündmustekeerisesse – püüdes tüdrukut päästa, sooritab poiss kuriteo, mis ähvardab teda aastateks trellide taha viia. Karistusest pääsemiseks on ainult üks viis – teeselda ainsat psüühikahäiret, mida ta tunneb – bipolaarsust... Teistes rollides Andrus Vaarik, Rein Oja, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Katariina Unt, Kaspar Velberg, Ivo Uukkivi jpt.

«Lõbus perekond» (2018)

Kodumaine komöödia! Artur (Armen Arushanjan) unistab salamahti filmitegija karjäärist. Kui aga perekonna veiniäri ähvardab krahh eestlasest veinieksperdi hävitava kriitika tõttu, nõustub Artur sõitma Tallinna asja klattima. Ja kohtuda sealsamas ka tema kirjutatud stsenaariumi vastu huvi tundnud produtsendiga. Ootamatult satub tema teele aga iseteadlik, terava keele ja plahvatusliku temperamendiga ettekandja Ingrid (Saara Pius) ja sündmused võtavad sootuks uue suuna. Oma osa tekkinud segadustesse lisavad Arturi sõbrad, flegmaatilisest eestlasest ja temperamentsest armeenlasest koosnev politseinike-tandem (Mattias Naan ja Tigran Gevorkjan), veiniblogija paranoiline naabrinaine ja mitu kilo valearusaamu, ennatlikke otsuseid, identiteetide segiajamisi ja üks eriti osav perekoer.

«Kristus elab Siberis» (2015)

Režissöör Arbo Tammiksaar kolis perega aastaks Siberi taigasse, kus elab karismaatiline usuliider Vissarion, kes nimetab ennast Kristuse taassünniks. Vissarioni ümber on kogunenud tuhandetest järgijatest koosnev usulahk, kuhu kuuluvad ka kellamees Dmitri ja tema naine Sveta, kes tuli kommuuni paar aastat tagasi kolme lapsega Peterburist. Laste linnas elav pärisisa Magomed kirjutab aga kaebekirju Putinile, nõudes lapsi tagasi. Film jälgib kolme lapse igapäevaelu selles Maa peale rajatud «paradiisis» keset kauget Siberit. Kuidas on lastel kasvada tsivilisatsioonist äralõigatud kohas tavapäratute veendumustega kogukonnas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles