VIDEO ⟩ President Trump lubas tiigrikuningas Joe Exoticu karistuse üle vaadata

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Netflixi populaarsest sarjast «Tiger King» tuntud Joseph «Joe Exotic» Maldonado-Passage koos ühe oma tiigriga.
Netflixi populaarsest sarjast «Tiger King» tuntud Joseph «Joe Exotic» Maldonado-Passage koos ühe oma tiigriga. Foto: AFP / Scanpix

Valge Maja pressikonverentsil esitati hiljuti USA president Donald Trumpile popkultuuriga seotud küsimus. Nimelt uuriti presidendilt, millised on tema mõtted seoses Joe Exoticule armuandmisega. 

Eelmisel kuul Netflixis avaldatud dokumentaalsarja «Tiger King» («Tiigrikuningas») peategelane Joseph Allen Maldonado-Passage ehk Joe Exotic mõisteti 2018. aastal süüdi mõrvakatse sepitsemises ja metsloomade õiguste rikkumises, sealhulgas viie tiigri tapmises. Mees mõisteti 22 aastaks vangi.

Selle nädala kolmapäeval küsis aga Valges Majas toimunud pressikonverentsil New York Posti reporter Steven Nelson president Donald Trumpilt, mis on tema arvamus tiigrikuningale armu andmise kohalt, vahendas USA Today. 

«Üks neist koroonaviiruse suurimatest hittidest, peale nende infotundide, on olnud Netflixi sari nimega «Tiigrikuningas»,» ütles Nelson. 

«Mees, selle sarja staar, on endine loomaaiaomanik, kes kannab 22-aastast vanglakaristust. Ta palub teilt armu, öeldes, et ta mõisteti ebaõiglaselt süüdi,» lisas Nelson. 

Nelson tõi välja ka selle, et Trumpi poeg Donald Trump Jr ütles naljatledes, et kavatseb armuandmist toetada. 

«Mõtlesin, et kas olete sarja näinud ja kas teil on mõtteid seoses Joe Exoticule armu andmisega,» jätkas Nelson.

Seepeale president Trump muigas ning küsis vastu: «Milline poeg? Peab olema Don.».

«Mul oli tunne, et see on Don. Kas see on see, mida ta ütles? Ma ei tea. Ma ei tea sellest midagi. Ta on 22 aastat vangis mille eest? Mida ta tegi?» uuris Trump.

Seejärel selgitas Nelson sarja sisu ning tutvustas tiigrikuningale mõistetud süüdistusi.

«Kas te arvate, et ta tegi seda? Kas te olete tema poolel? Kas soovitate armu anda?» küsis Trump ajakirjanikult. Ta lisas: «Reporterina ei tohi te seda teha. Teid hakataks kritiseerima.»

Seejärel pöördus president CNNi reporteri Jim Acosta poole, uurides, kas tema soovitaks tiigrikuningale armu anda. 

«Ma ei osale «Tiigrikuningas»,» vastas Acosta viidates, et ei soovi selles diskussioonis osaleda. 

«Ma ei usu, et te seda teeksite,» ütles Trump, «ma veel vaatan seda.». 

Trumpile esitatud küsimus tekitas Twitteris mitmesuguseid reaktsioone. Oli neid, kes hindasid kergekaalulist küsimust, aga ka neid, kelle jaoks oli see koroonaviiruse pandeemiat arvestades liiga kerglane tõsistesse asjadesse suhtumine. 

Koomik Terrence Williams kirjutas Twitteris, et tema arvates oli küsimus väga naljakas. 

«Teate mida, ma ütlen, et andke armu Joe Exoticule,» ütles Williams postitatud videos. 

Raamatu «Ekspertteadmiste valitsusaja lõpp» («The Death Of Expertise») autor Tom Nichols kurjustas aga oma säutsus: «Kas keegi küsib Trumpilt tiigrikuninga kohta Valge Maja infotunnis riikliku hädaolukorra ajal? Kes kurat seda just küsis?»

Mõni tund pärast küsimuse esitamist selgitas Nelson ise Twitteris oma küsimuse tagamaid. 

«Küsisin president Trumpilt Netflixi kõrgeima hinnangu saanud saate staarile armuandmise kohta, sest ka tema poeg oli selle kohta sõna võtnud,» kirjutas ta säutsu, kuhu lisas ka lingi oma värskeimast pressikonverentsiga seotud artiklist. 

Nelson lisas, et küsis presidendilt ka WHO koroonaviiruse rahastamise ja taristuga seotud uue seadusandluse kohta.

Seitsmeosaline dokumentaalsari «Tiigrikuningas» keskendub Joe Exoticule, kelle suurim kirg on suured kaslased, blond mullet-soeng, relvad ja lõhkeained. 

20. märtsil Netflixis avaldatud sarja vaatas esimese kümne päevaga 34 miljonit voogedastuskanali kasutajat. 

Tiigrikuninga suurim rivaal on aga Floridas Tampas asuva Big Cat Rescue pühamu rajaja Carole Baskin. Just Baskini mõrva plaanimise eest Exotic süüdi mõistetigi.

Exotic pidas Baskinit oma suurimaks rivaaliks ning kartis, et naine võib temalt võtta ta elatise. Mees tegi Baskinist, keda kahtlustati omakorda oma eelmise mehe tapmises, ka laulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles