KULLAFOND ⟩ 10 unustatud Eesti telesarja, mida nüüd lausa lust jutti kodus vaadata

Elu24
Copy
Evelin Võigemast telelavastuses «Pihikamber» (2010)
Evelin Võigemast telelavastuses «Pihikamber» (2010) Foto: Kanal 2

Kui Netflix tühjaks vaadatud, tõttab appi VeebiTV ning Kanal 2 arhiiv, kust leiab lõbusat vaatamist kodumaiste teleseriaalide gurmaanidele. Siin on 10 unustatud suhte- ja komöödiasarja, mis pakuvad pikkadeks tundideks mõnusat äraolemist.

«Restart» (2015)

Kodumaine põnevus-draamasari mehest, kelle elu variseb hetkega koost. Gerd (Sten Karpov) on abielus kauni Luisaga (Mari-Liis Lill). Tal on armas laps, mugav kodu ja hea töö Mareki (Priit Võigemast) ehitusfirmas. Kuid õnneliku peresuhte varjus naudib Gerd üha ohtlikumat armuelu ja ka tööl hakkavad tuuled pöörduma. Gerdi süüdistatakse omavolitsemises ja tema lähim kolleeg Sven (Alo Kõrve) mässitakse reeturlikku vandenõusse. Tagatipuks ilmub ootamatult välja Gerdi isa, kellega ta pole juba lapspõlvest saadik kohtunud. Ainsa päevaga pöördub tema senine muretu elu pea peale.

«Romet ja Julia» (2012-2013)

Draamasari Eesti noorte tormilisest tänapäevast, kus segunevad põnevus ja romantika. Sarja keskseks teemaks on rikka peretütre Julia (Carolin Ligi) ja vaesest perest pärit Rometi (Kaarel Targo) armastuslugu, mida saadab varjuna nende perekondi lahutav sotsiaalne lõhe, nende vendade omavaheline vihavaen ja äärmiselt pingelised kodused suhted. Nii Romet kui ka Julia tahavad sellest kõigest välja rabeleda. Kuumal suvel pärast keskkooli lõppu põrkuvadki kahe noore armastus, unelmad, reaalsus ning meeletu soov leida selle kõige tagant midagi ehedat ja püsivat. See on Rometi ja Julia viimane suvi enne elluastumist, see on otsustamise ja suurte valikute aeg. Lahvatavad tunded, mida pole võimalik alla suruda. Kõrvalosades astuvad üles Ivo Reinok, Lauri Pedaja, Indrek Taalmaa, Teele Viira jpt. Sarja stsenarist on Martin Algus ning režissöör Ergo Kuld.

«Kassid» (2006)

Komöödiasari perekond Kassi pöörastest seiklustest. Pereisa Artur (Raivo E. Tamm) on veendunud, et temast targemat ja ilusamat meest pole maamuna veel kandnud. Arturi ülevoolavalt daamilik abikaasa Jane, suguküpsuse saavutanud tütar Cerily, loomult metsik poeg Tannu ja kroonilist rahahäda põdev vend Robert jäävad selles küsimuses eriarvamusele. Esimeses osas erutab Kasside meeli homoteema. Stsenarist-lavastaja Arbo Tammiksaar, produtsent Teet Margna.

«Saare sosinad» (2012-2013)

Sarja sündmustik viib meid päikselisele Madeira saarele. Ärimees Madis (Jaan Rekkor) viib oma verinoore pruudi Lini (Marilyn Jurman) sinna mesinädalatele, kuid ootamatult selgub, et Madise pangakaardid on suletud. Sama lennuga saabub ka kaitsepolitsei uurija Kaire (Viire Valdma), kes peab lahti harutama ühe saarelviibija hämara mineviku. Alguse saab ootamatute pööretega lugu, mida vürtsitavad romantika, saladused ja põnevus. Teistes kesksetes rollides Marika Vaarik, Indrek Sammul, Tiit Sukk, Helene Vannari, Margus Tabor ja Inga Salurand.

«Mägede varjud» (2013-2014)

15-osaline seikluslik, põnev ja humoorikas teleseriaal, mille tegevustik viib vaatajad päikeselisse Gruusiasse. Seriaali keskmes on sarjast «Saare sosinad» tuttavaks saanud Meekrite perekond. Madis (Jaan Rekkor), Maria (Marika Vaarik), Kalev (Tiit Sukk) ja Merilin (Marilyn Jurman) suunduvad sedapuhku vanaema Imbi (Helene Vannari) eestvedamisel Gruusiasse, et lahendada Meekrite perekonna ammune saladus. Nimelt on Imbi hoidnud aastaid enda teada, et suguvõsas voolab läbi mitmete põlvkondade Gruusia aristokraadi veri. Nüüd on käes aeg oma juured üles otsida ja esiisa järeltulijatega tutvust sobitada!

«Õpetajate tuba» (2003-2004)

Kodumaise komöödiasarja esimeses osas algab kooliaasta. Nagu kombeks, tervitab kooliperet direktor, kelle ülevaatlik ja isalik kõne valgustab nii minevikku kui tulevikku. Õpetajate toas peetakse tavapäraseid suvevaheajapeiesid, unistades aina parematest töökohtadest. Halva üllatusena selgub, et kooli suurim marakratt on 12. klassi kordama jäetud. Kesksetes rollides Ita Ever, Eino Baskin, Maria Klenskaja, Henrik Normann, Madis Milling jt populaarsed näitlejad. 

«Ööliblikad» (2014)

Kodumaine humoorikas põnevussari! Modellihakatised peavad maha oma esimese ühise ja raju peo. Pätipoiss Siim viib omavahel kokku ööklubi kantpead ning noore ja rohelise Kristjani, sest viimane on suures rahahädas.

«Takso» (2015-2017)

Saatuslik kohtumine taksojuht Urmas Kuldnokaga (Jan Uuspõld) annab mitmel töökohal rabelevale üksikemale Paulale (Elina Purde) idee ka ise rooli keerates raha teenima hakata. Sari ülistab Eesti naisi, kes saavad kõigega hakkama ja leiavad kõigele lahenduse. 

«Parim enne» (2013-2014)

Romantikahõnguline komöödiasari viib meid meedikute maailma. Noor psühhiaater Anne (Marta Laan) kolib koos oma kabinetiõe Kellukesega (Hilje Murel) väikelinnast Tallinnasse. Kliinikus, kus ta tööle hakkab, saab tema «naabrimeheks» memmepojast perearst Mart (Mart Toome), kelle südames tärkab kaunitari ilmudes lootusesäde, mida tema öösiti stripparina töötav pereõde Kaie (Lee Trei) hakkab oma lõbuks tagant õhutama. Anne esimesteks kokkupuudeteks pealinlastega osutuvad aga nilbe sõiduõpetaja Gunnar (Andres Raag) ja rabavalt galantne Robert (Tõnn Lamp). Kogu selle möllu taustal intrigeerib ja otsib oma eluõnne ka kliiniku kohviku perenaine Meeta (Piret Kalda). Õhk muutub kirest ja unistustest lausa paksuks, sest eranditult kõik tegelased usuvad, et nende «parim enne» armastust leida ei ole veel kaugeltki möödas.

Boonus: telelavastus «Pihikamber» (2010)

Komöödiatükk kolme naise pöörasest päevast, mis lõpeb neile kõigile politseijaoskonnas. Vallaline kontoribeibe (Elina Purde) ootab ametikõrgendust, koduperenaine (Anne Reemann) otsustab perekonna tervise eest võitlema hakata ja üksikema (Karin Rask) peab keset ööd lapse käsitöötunniks vajalikke kastaneid ja tõrusid korjama minema. Paraku on saatusel neile kohutavad riukad varuks ja miski ei lähe nii nagu plaanitud. Lavastuses löövad kaasa veel paljud Eesti näitlejad, sh Tambet Tuisk, Evelin Võigemast, Ago Anderson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles