Suri saksa näitleja Dieter Laser, kelle viimane roll oli Eesti filmis

Elu24
Copy
Dieter Laser 2019. aastal teatrilaval. Tema viimaseks filmirolliks jäi Rainet Sarneti «November».
Dieter Laser 2019. aastal teatrilaval. Tema viimaseks filmirolliks jäi Rainet Sarneti «November». Foto: Imago/ScanPix

Saksa näitleja Dieter Laser, kes mängis Rainer Sarneti «Novembris» mõisahärrat ning sai maailmatuntuks «Inimsajajalgse» õudusfilmidest, suri tänavu 29. veebruaril. Laseri surmast teatati alles nüüd.

Laseri Facebooki profiilil teatati kurbusega, et Laser suri 29. veebruaril. Ta oli 78-aastane ja tegutses filminäitlejana juba 1960. aastate lõpust saati. Surma põhjust meedias välja öeldud pole.

Tema viimaseks filmirolliks jäi mõisahärra Rainer Sarneti lavastatud filmis «November», mis põhines Andrus Kiviräha menukal romaanil «Rehepapp ehk November». Laserile postitati järelehüüe ka «Novembri» Facebooki lehel: «Head teed, Dieter!»

Samuti mängis Laser Estonia laevahukust kõnelevas põnevikus «Balti torm» («Baltic Storm», 2003), kus tegid kaasa ka kuulus Kanada näitleja Donald Sutherland ja eestlane Rein Oja.

Rahvusvaheliselt oli Laser kõige paremini tuntud õudusfilmifännide seas, kuna ta mängis šokifilmis «Inimsajajalgne» («The Human Centipede», 2009) hullunud arsti, kes kolm turisti omavahel kokku õmbleb. Laser osales ka järjes «Inimsajajalgne 3», kus kehastas sadistlikku vanglabossi, kelle korraldusel vangid kokku õmmeldakse.

Filmide hollandlasest lavastaja Tom Sixi jaoks oli Laseri surm tõeline šokk. «Ta oli loodusjõud, unikaalne inimene ja ikooniline näitleja. Ma olen nii pagana uhke, et saime koos popkultuuri luua. Lootsin, et saame veel palju filme teha,» kirjutas Six Twitteris ja lisas, et Laser elab kinolinal igavesti edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles