RAHAAHNED ARMUKESED ⟩ Kaks naist tapsid kogemata portugallase ja proovisid mõrva jõhkral viisil varjata

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
21-aastane Diogo Gonçalves läks märtsi keskel kaduma ning õige varsti avastas politsei, et kaks noort rahaahnet naist olid ta tapnud.
21-aastane Diogo Gonçalves läks märtsi keskel kaduma ning õige varsti avastas politsei, et kaks noort rahaahnet naist olid ta tapnud. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Portugali politsei sõnul tapsid kaks noort naist 21-aastase IT-tehniku Diogo Gonçalvese raha pärast. Seejärel tükeldasid nad surnukeha ja viisid selle eri kohtadesse.

26. märtsil leidis Portugalist Algarves asuva kuulsa Tavira Pego do Inferno joa juurest sinna jalutama läinud Prantsuse paar koti neile tundmatu noormehe peaga, vahendas Portugal Resident.

Paar võttis ühendust politseiga ja samal päeval avastati Sagresest ühe kalju servalt ka mehe keha, millel olid jäsemed eemaldatud. 

Õige pea tegi kohalik politsei kindlaks, et tegemist oli 21-aastase IT-spetsialist Diogo Gonçalvesega, kelle kadumisest teavitasid lähedased politseid 18. märtsil.

Mõni aeg varem olid mehe sõbrad leidnud talle kuulunud Mercedese Sagresest Cape St Vincenti tuletorni lähedal asuvast parklast. 

Portugali tabloid Correio da Manhã kirjutas, et mehele kuulunud autost leiti ka kaks arvutit.

21-aastane Diogo Gonçalves töötas Porches (Lagoa) asuvas viietärnihotellis Vila Vita, mille juhtide sõnul ei teadnud nemad noormehe kadumisest midagi, sest hotell oli suletud ja suuremal osal töötajatest olid vabad päevad. 

Väljapressimisest mõrvani

Mõni aeg enne kadumist sai aga Gonçalves 70 000 euro suuruse valuraha, mis maksti noormehele välja seoses tema ema mõrvaga. Nimelt suri noormehe ema peaaegu neli aastat tagasi, kui üks auto sõitis talle otsa ja selle juht sündmuskohalt põgenes. 

Gonçalves rääkis valurahast oma töökaaslasele 19-aastasele Maria Malveirale, kes töötas hotelli turvateenistuse osakonnas.  

Malveira asus aga koos oma 23-aastase armukesega sepitsema salaplaani, millega nad lootsid Gonçalveselt raha välja pressida. Portugali meedia andmetel on üks naistest Algarve politsei esindaja tütar. 

Politsei sõnul ei ole neil veel täit selgust selle kohta, mismoodi naised täpselt ette kujutasid, et mehelt raha kätte saavad, kuid oma ütlustes rääkisid naised, et kägistasid mehe kogemata surnuks ja sattusid seetõttu paanikasse. 

Tabloid Correio da Manhã kirjutas õudusttekitava loo sellest, kuidas naised raiusid mehel ka ühe sõrme maha, et tema mobiiltelefonile ligipääs saada. Siis saatsid nad mehe tuttavatele, kes tema pärast muretsesid, eksitavaid sõnumeid, kus kirjutasid, et mehega on kõik korras ja ta on lihtsalt mõnda aega eemal. 

Mehe keha hakkisid nad tükkideks lihalõikuriga, mille 19-aastane Malveira hotellist varastas. See võttis neil aega mitu päeva. Seepeale kasutasid nad mehele kuulunud autot, et kehaosad eri kohtadesse viia. 

Kahte naist süüdistatakse mõrvas, surnukeha rüvetamises, röövimises ja inimröövis. 

Mõlemad naised on vahistatud ja nad paigutati eeluurimise ajaks Lissaboni lähistel asuvasse range režiimiga naistevanglasse

Mõrva eest on Portugalis maksimaalne karistus 25 aastat vangistust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles