VAATA JÄRELE ⟩ «Reporteri eri: Sõda koroona vastu»: Ratas ja Helmed vastasid kriitikutele ja kirjeldasid, kuidas kriisiga on hakkama saadud (21)

Elu24
Copy

Täna kell 19.30 Kanal 2 eetrisse jõudnud suur otsesaade «Reporteri eri: Sõda koroona vastu» uuris, mis on koroonaviiruse ja eriolukorra hind Eestile. Suudiotesse jõudsid kõik olulised otsustajad: president Kaljulaid, peaminister Ratas, Helmed, Terviseameti ning kiirabi juhid.

Erisade algas president Kersti Kaljulaidi intervjuuga ja lõppes eriolukorra juhi, peaminister Jüri Ratase usutlusega. Saates oli ka palju teisi võtmeisikuid, kellelt küsiti ka vaatajate küsimusi.

«President Kersti Kaljulaidilt küsime, kuidas jääda vaimselt terveks isolatsioonis viibides ja olukorras, kus valitseb üldine nakkusehirm ja ärevus. Soovime teada, kas presidendi pidev jutt laiapõhjalisemast riigikaitsest ja laovarude vajalikkusest on läinud aastaid poliitikute kurtidele kõrvadele,» heitis õhtusele otsesaatele valgust saatejuht Elo Mõttus-Leppik.

Erisaatesse mahtusid kõnekad lood häirekeskusest, intervjuu saarlase Riho Räimega, kes haiguse tõttu koomasse langes, ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla intensiivravikeskuse juhi dr. Kristo Eriksoni abil heideti valgust sellele, mis ikkagi koroonahaigega intensiivravipalatis toimub ja milline on üldse raskete haigete ellujäämistõenäosus.

«Püüame televaatajatele selgitada, mida see haigus meiega teeb. Kui suur on näiteks tõenäosus, et patsiendile jääb püsiv kopsukahjustus? Ja kas näiteks C-vitamiini suures koguses manustamisest on sümptomite leevendamisel abi?» lubas saatejuht Imre Kaas.

Kui kaua mõjutab koroonaviirus Eesti ja maailma majandust, sellest kõnelesid otse-eetris kunagine riigiminister ja ettevõtja Raivo Vare ning rahandusminister Martin Helme.

«Tänase saate toome teieni koroonaajastule kohaselt kahest erinevast stuudiost. Elo tegutseb suures stuudios, intervjueerib ükshaaval saabuvaid saatekülalisi ja mina sekundeerin teisest stuudiost, olles interaktiivselt ühenduses nende saatekülalistega, kes osalevad distantsilt. Ei tohi unustada, et Eesti on endiselt eriolukorras ning kõigiga tuleb hoida vähemalt 2 meetrit vahet,» kirjeldas Imre Kaas meediamajas valitsevat olustikku.

Otsesaates «Reporteri eri: Sõda koroona vastu» osalesid Eesti ministrid, eksperdid, arstid ja inimesed, keda koroonaviirus ootamatult tabas. Interaktiivselt said saatest osa võtta ka televaatajad.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles