Olümpiasangar mõisteti süüdi alaealiste seksuaalses väärkohtlemises

Elu24
Copy
Kahekordne judo olümpiavõitja Peter Seisenbacher mõisteti süüdi alaealiste seksuaalses väärkohtlemises.
Kahekordne judo olümpiavõitja Peter Seisenbacher mõisteti süüdi alaealiste seksuaalses väärkohtlemises. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Viini kõrgeim kohus langetas austerlasest judo olümpiavõitjale Peter Seisenbachile süüdimõistva otsuse alaealiste seksuaalses väärkohtlemises. 

Otsus on jätk 2016. aasta kohtusaagale, kirjutas t-online.de. Viini piirkonnakohus mõistis austerlase juba 2019. aastal viieks aastaks trellide taha alaealise suhtes toime pandud jõhkra seksuaalse väärkohtlemise eest.

Seisenbacher lükkas kõik süüdistused tagasi, eitas kõike, kuid kõrgeim kohus andis nüüd lõpliku otsuse. Austerlane, kes tuli olümpiavõitjaks aastatel 1984 ja 1988, hakkas pärast sportlaskarjäääri lõpetamist treeneriks.

Piirkonnakohtus selgus, et judomees oli ära kasutanud kaht alaealist tütarlast. Üks tüdrukutest langes väärkohtlemise ohvriks olles vaevalt 9-aastane. Ärakasutamine kestis viis aastat. 

Peter Seisenbacher kohtus.
Peter Seisenbacher kohtus. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Seisenbacheri juhtumeid hakati uurima juba 2014. aastal ning kohus algas 2016, kuid olümpiasangar ei ilmunud kordagi kohale ja põgenes riigist. Ta kuulutati tagaotsitavaks.

Alles 2017. aastal saadi teada, et mees tegutses varjus võitluskunste hindavasse Gruusiasse. Kuid Seisenbacher pääses taas pakku, seekord põgenes ta Ukrainasse, kus ametivõimud ta mullu septembris viimaks Austriale välja andsid.

Seisenbacher on muuseas olnud ka Gruusia ja Aserbaidžaani judokoondiste peatreeneriks. Grusiinid võitsid austerlase juhendamisel medaleid nii EMilt, MMilt, kui ka olümpiamängudelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles