VAATA TASUTA ⟩ 4 sünget draamat ja põnevikku, mis panevad õudusest judinad jooksma

Elu24
Copy
Anya Taylor-Joy ja George MacKay õudusfilmis «Marrowbone'i saladus»
Anya Taylor-Joy ja George MacKay õudusfilmis «Marrowbone'i saladus» Foto: IMDB

VeebiTV filmivalikust leiab lähipäevil vaatamiseks mitu väärt linateost süngemate elamuste ja psühholoogiliselt keerukate näitlejatööde austajatele. 

«Marrowbone'i saladus»

Õudusfilm (Marrowbone, USA-Hispaania, 2017) Nähtav veel 6 päeva.

1969. aasta, Ameerika maapiirkond. Jack (George MacKay), tema noorem õde Jane (Mia Goth) ning nooremad vennad Billy (Charlie Heaton) ja Sam (Matthew Stagg) elavad vanas Marrowbone'i majas, lagunevas farmis, mis kuulus kunagi nende ema vanatädile ja seisis aastaid tühjana. Noortel on maailma ees sünge saladus, mis ei lase neil õõvastavas majas rahus elada. Film ei sobi alaealistele.

«Vangistatud»

Põnevusdraama (Prisoners, USA, 2013) Nähtav veel 6 päeva.

Kui kaugele olete valmis minema, et kaitsta oma last? Keller Dover (Hugh Jackman) on silmitsi iga lapsevanema jubedaima õudusunenäoga: tema 6-aastane tütar Anna ja tütre sõbranna Joy on kadunud ning kui minutitest saavad tunnid, võtab võimust paanika. Ainus juhtlõng on lagunenud vagunelamu, mis varem nende tänaval seisis. Uurija Loki (Jack Gyllenhaal) vahistab vagunelamu juhi Alex Jonesi (Paul Dano), aga asitõendite puudumisel tuleb ainus kahtlusalune vabaks lasta. Dover teab, et ta lapse elu on kaalul, ja otsustab ohjad enda kätte haarata. Film kuulub 8,1-pallise keskmise hindega filmiportaali IMDB 250 kõigi aegade parima filmi sekka (#199). Linalugu kandideeris parima kaameratöö Oscarile – autoriks veteranoperaator Roger Deakins, kes võitis äsja Oscari sõjafilmi «1917» eest. 

«Kill Bill – Pruudi kättemaks vol. 2»

Põnevusmärul (Kill Bill: Vol. 2, USA, 2004) Nähtav veel 4 päeva.

Kultuslavastaja Quentin Tarantino samanimelise kassahiti teine film. Pruut (Uma Thurman) jätkab oma verist tasumistööd. Tema tapanimekirja on alles jäänud ainult kolm nime, kellest viimane on Bill – veritasu ihkava Pruudi kunagine tööandja ja armastatu.

«Kontsertklaver»

Psühholoogiline õuduspõnevik (Grand Piano, USA, 2013) Nähtav veel 22 päeva.

Tom Selznick (Elijah Wood) oli kord tunnustatud pianist, aga lavahirmu pärast oli mees sunnitud kontsertide andmisega lõpparve tegema. Olles otsustanud comeback'i teha, ootab teda taas ees lavale astumine. Ta ei oska aga aimatagi, et see kontsert võib jääda talle viimaseks. Muusiku on sihilikule võtnud ohtlik snaiper, kes ähvardab tappa nii Tomi kui ka tema abikaasa, juhul kui pianist peaks kas või ühe noodiga eksima. Film ei sobi alaealistele. Filmi ekraniseeris suurepäraste muusikafilmide autor, korra ka parima lavastajatöö Oscariga tunnustatud noor ameerika režissöör Damien Chazelle («La La Land», «Whiplash»). Mehe viimaseks suurtööks oli visuaalefektide Oscari võitnud kosmosefilm «Esimene inimene» peaosas Ryan Goslinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles