Kriminaalse minevikuga ärimees Meelis Lao: lõpetage imuunsüsteemi tapmine hirmu ja ärevuse külvamisega (2)

Elu24
Copy
Skandaalse minevikuga ärimees Meelis Lao avaldas Youtube'is video, kus räägib, kuidas koroonaviiruse vastu võidelda.
Skandaalse minevikuga ärimees Meelis Lao avaldas Youtube'is video, kus räägib, kuidas koroonaviiruse vastu võidelda. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Skandaalse minevikuga ärimees Meelis Lao postitas eile Youtube'i video, kus annab inimestele nõu, kuidas koroonaviirusest hoiduda ja sellest jagu saada.

Video alguses ütles 54-aastane ärimees Meelis Lao, keda on peetud ka üheks Eesti allilma juhiks, kohe ära, et tahab rääkida maailmas toimuvast inimeste ümber hirmu külvamisest.

«Igalt poolt, lehtedest, meediast, igalt poolt kajab vastu covid, covid, covid, covid. Covidit on kujutatud nagu musta surma, kes vikatiga käib ja lõikab inimesi maha,» seletas Lao videos.

Tegelikult on aga mehe sõnul lood konspiratsiooniteooriaid ja arstide juttu kõrvale jättes hoopis teistsugused. 

«Kohe hakkab tulema mingi vaktsiin. Aga kuidas üldse saab vaktsiin tulla paari kuuga, mida tegelikult töötatakse välja aastaid, et see saada?» mõtiskles Lao.

Mehe sõnul on aga ainus, mis seisab tervise ja kõikide haiguste vahel, meie immuunsüsteem. 

«Meie immuunsüsteem suudab meid väga hästi kaitsta. Immuunsüsteem on tugev. Kui immuunsüsteem on nõrk, siis pääsevadki erinevad haigused meile ligi. Meie immuunsüsteemi tapab see, kui me istume kodus ja väljas ei käi,» jutustas Lao.

«Käige väljas! Tehke sporti!»

Teine asi, mis Lao sõnul immuunsüsteemi tapab, on hirm. «Hirmu külvamine, ärevus, stress – sellega tegelebki meie massimeedia alates valitsusest ja kõikidest ajalehtedest. Ja isegi kui lööd Youtube’i lahti, on see täis seda. Lõpetage inimeste immuunsüsteemi tapmine hirmu ja ärevuse külvamisega,» manitses Lao.

Mehe sõnul saab immuunsüsteem viiruse tõrjumisega väga hästi hakkama. Üks asi, mida Lao tahab kõigile südamele panna on see, et inimesed hakkaks ise ennast usaldama. 

«Kui te usute iseennast, usaldate iseennast, siis te saate sellest kõigest üle. Uskuge mind, ma olen selle mitu korda läbi käinud elus,» julgustas Lao. 

Seepeale rääkis Lao, et kui ta oleks uskunud kõiki arste, siis oleks ta juba ammu ratastoolis või surnud. 

«Kuna ma uskusin iseennast, siis nagu te näete, olen ma jalul, naeran, teen sporti ja olen elurõõmus. Usaldage iseennast ning toitke ja turgutage oma immuunsüsteemi,» jagas Lao lõpetuseks soovituse.

Ärimees Meelis Laod on peetud ka üheks Eesti allilma juhiks. 

Ta on üle elanud ka kaks atentaati. 1995. aasta 13. detsembril tulistati Laod Tallinnas Tartu maanteel spordiklubi Flexer ees Kalašnikovist rinda ja 4. märtsil 1997 sai ta samas toimunud pommiplahvatuses raskeid vigastusi.

1997. aastal määras Helsingi 1. astme kohus talle kaheksakuise tingimisi vanglakaristuse 18 000 liitri piirituse salakaubana Soome toimetamise eest.

2000. aastatel seostas meedia Laod Peterburi organiseeritud kuritegevuse autoriteedi Konstantin Jakovleviga, kelle hüüdnimi oli Mogila ja kes tapeti 2003. aastal.

2019. aasta augustis mõisteti Meelis Lao süüdi selles, et ta aitas röövida Vene ärimehe, kellelt nõuti miljoni euro tasumist. Meelis Laole määrati kaheksakuine vangistus, mis asendati 238 töötunniga.

Lao täitis talle 2019. aasta augustis määratud kriminaalkaristust ja ühiskondlikku kasulikku tööd lehtede ja konide kokku riisumisega. Lao rääkis «Reporterile» antud intervjuus, et tema uus ameti on kiriku- ja surnuaiavahi töö. ÜKTd peab ta tegema kümme kuud ja kokku 238 tundi.

Septembris rääkis Lao avameelselt, et tema missioon on nüüd aidata noori, et nad ei satuks valele teele. Kirju minevikuga ärimees tahab hakata nimelt koolides käima, et sel teemal noortega rääkida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles