VIDEO ⟩ Mehhiko politsei vahistas järgmise ühte võimsaimat narkokartelli juhtinud iludustest

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
51-aastane María del Carmen Albarrán García vahistati eelmisel nädalal. See on viimase poole aasta jooksul juba mitmes kord, kui Mehhiko ametivõimud on mõne Mehhiko narkokartellide juhtfiguuri vahistanud.
51-aastane María del Carmen Albarrán García vahistati eelmisel nädalal. See on viimase poole aasta jooksul juba mitmes kord, kui Mehhiko ametivõimud on mõne Mehhiko narkokartellide juhtfiguuri vahistanud. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Politsei vahistas Jalisco uue põlvkonna kartelli (CJNG) ühe raku juhi María del Carmen Albarráni ehk La Cecy, kes peeti kinni narko-, relva- ja altkäemaksu süüdistuste alusel.

Mehhiko erinevate õiguskaitseasutuste ühiste jõupingutuste tulemusel arreteeriti 51-aastane María del Carmen Albarrán García hüüdnimega La Cecy eelmise nädala reedel. 

Jalisco uue põlvkonna kartelli (CJNG) ühe juhtfihuuri vahistamine on järjekordne löök Mehhiko ühe võimsaima ja vägivaldseima kuritegeliku ühenduse pihta, vahendas Mexico News Daily.

Kartelli üht osa juhtinud La Cecy peeti kinni ajal, kui naine sõitis talle kuuluva Chevy Aveoga Mexico City Venustiano Carranza alevikus.

Ametivõimude sõnul leiti Albarráni autost levitamiseks mõeldud metamfetamiini ja püstol, millega ta ähvardas korrakaitsjaid.

Albarránile esitati süüdistused narkootikumidega seotud süütegudes, tulirelva omamises ja altkäemaksu võtmises.

Sõda kartellidega

Jaanuaris tapeti kinnipidamise käigus 21-aastane María Guadalupe López Esquivel hüüdnimega La Catrina, kes juhtis Jalisco palgamõrtsukate üksust.

Märtsis teatas USA narkopolitsei (DEA) , et vahistas kuus kuud kestnud erioperatsiooni «Operatsioon Püüton» käigus umbes 600 erinevate kartellide liiget. 

Sealhulgas andsid Mehhiko võimud USAle välja narkokaubanduse eest tagaotsitud Ruben Oseguera Gonzaleze, kes on üks Jalisco kartelli ninamehi. 

Märtsis teatas DEA, et maksavad Jalisco uue põlvkonna kartelli juhi Nemesio Oseguera ehk El Mencho vahistamisele viiva teabe eest kümne miljoni dollari suuruse tasu. 

El Mencho ja teised Milenio kartelli endised liikmed moodustasid Jalisco uue põlvkonna kartelli 2010. aastal eesmärgiga haarata kontroll narkokaubanduse ja muu kriminaalse tegevuse üle Jalisco ja Michoacáni osariikides.

Kümme aastat hiljem on sellel riikidevahelisel kuritegelikul ühendusel kontaktid Kolumbias, Peruus, Boliivias, Kesk-Ameerikas ja Ameerika Ühendriikides. Arvatakse, et kartell tegutseb 24 Mehhiko osariigis, sealhulgas Jaliscos, Michoacánis, Baja Californias, Veracruzis, Chihuahuas ja Méxicos.

DEA teatas 2019. aasta riiklikus uimastiohu hindamises, et Jalisco kartell smugeldab ebaseaduslikke narkootikume Ameerika Ühendriikidesse, pääsedes riiki edelapiiri ääres asuvate erinevate inimkaubanduse koridoride kaudu, sealhulgas Tijuanast, Ciudad Juárezist ja Nuevo Laredost.

Nagu enamik Mehhiko suuremaid kuritegelikke grupeeringuid, nii on ka Jalisco uue põlvkonna kartell uimastitega kaubitsemise rühmitus, mis toodab ja/või levitab suures koguses metamfetamiini, kokaiini, heroiini ja fentanüüli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles