Dubais elav Rootsi vutiäss: koroonareeglite eiramine võib tähendada vanglat

Elu24
Copy
Rootsi jalgpallikoondisesse kuulunud keskväljamootor Christian Wilhelmsson (vasakul)  kirjeldas oma praegust eluolu koroonast vaevatud Dubais.
Rootsi jalgpallikoondisesse kuulunud keskväljamootor Christian Wilhelmsson (vasakul) kirjeldas oma praegust eluolu koroonast vaevatud Dubais. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/Scanpix

Araabia Ühendemiraatides on koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kasutusele võetud eriti karmid meetmed. Dubais elav endine Rootsi koondise jalgpallur Christian Wilhelmssoni sõnul võib piirangute rikkumise eest ka vangi sattuda, vahendas Iltalehti.

«Siin on tõsiselt karmid seadused. Autojuhtimisel peavad inimesed kandma kindaid ja spetsiaalseid maske, et üldse toidukauplusi külastada. Reeglite eiramise korral on karistuseks rahatrahv või reaalne vangistus,» rääkis Wilhelmsson. 

Endine Rootsi jalgpallikoondise mängija elab abikaasa Oksana ja kolme lapsega 500 ruutmeetrises eramus, mis asub Palm Jumeirahi nimelisel palmikujulisel tehissaarel.

Palm Jumeirah
Palm Jumeirah Foto: MATTHIAS SEIFERT/REUTERS/Scanpix

Praeguseks on Dubai hiilgus tuhmunud, kauplused ja rannad on suletud. Ametivõimud jälgivad reeglitest kinnipidamist.

«Politsei patrullib tänavatel. Valjuhääldite ja kaameratega varustatud droonid lendavad ringi ja hoiatavad inimesi, et nad kodus püsiksid. On raske aru saada, et mis üldse toimub. Kõik tundub nii uskumatu, nagu elaks mingis ulmefilmis.» 

«Tavaliselt käivad lapsed siin ühes ameerika erakoolis, kuhu neid viib autojuht. Nüüd oleme juba kuu aega nelja seina vahel istunud. Nii kaua on kõik hästi, kuni saab toitu koju tuua. Mängime erinevaid mänge, üritame püsida aktiivsetena. Saame oma basseinis ujuda,» rääkis rootslane.  

Wilhelmssonil on Dubais pooleli suurejoonelise spordi-ja vabaajakeskuse rajamine. Ta esindas jalgpallurikarjääri jooksul Itaalia klubi AS Romat, ja Prantsusmaa klubi Nantes`i. Rootsi koondises pidas ta 79 kohtumist. 

Ligi 10 miljoni elanikuga AÜE-s oli teisipäevaks kinnitatud 4500 koroonajuhtu ja 25 surmaga lõppenud viirusesse nakatumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles