Rassismiskandaali sattunud NHLi jäähokitreener sai tööd Venemaal

Elu24
Copy
Veel 2019. aasta novembris töötas Bill Peters Calgary Flamesi peatreenerina. Avalikuks tulnud rassismiskandaal viis mehe Venemaale.
Veel 2019. aasta novembris töötas Bill Peters Calgary Flamesi peatreenerina. Avalikuks tulnud rassismiskandaal viis mehe Venemaale. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix

Mullu hokiliiga NHL tippklubi Calgary Flamesi juhendanud jäähokitreener Bill Peters lasti avalikuks tulnud rassismiskandaali tõttu töölt lahti. Nüüd on kanadalane tööd leidnud Venemaal.

Kõigepealt süüdistas 55-aastast Petersit rassistlikus käitumises Chicago Blackhawksi farmklubis mänginud hokimees Akim Aliu. Hiljem ühines süüdistustega veel teisigi mängijaid. Peters ise Aliu sõnu ümber lükkama ei hakanud ning kinnitas, et Aliu räägib tõtt.

«Olin tõenäoliselt pärast matši frustreeritud, Aliule öeldud sõnad ei väljendanud mu isiklikke tõekspidamisi,» ütles Peters eelmisel aastal New York Postile antud intervjuus. Nigeerias sündinud Aliu sõnul oli Peters teda korduvalt neegriks nimetanud ja mitte ainult pärast kohtumisi. «Talle ei meeldinud ka muusika, mida me kuulasime,» rääkis Aliu.

«Usun, et aja möödudes me kõik kasvame ja areneme. Ma pole erand,» rääkis Peters konverentskõnes Vene meediale.

Kanadalane sõlmis kaheaastase lepingu maailma tugevuselt teise liiga KHLi klubi Jekaterinburgi Avtomobilistiga. Varem lisaks Flamesile ka Carlina Hurricanesi juhendanud Petersi meeskonda kuuluvad Perry Pearn, German Titov, Jevgeni Šaldibin ja Konstantin Vlassov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles