Suri «Rambo» filmist tuntud veterannäitleja Brian Dennehy

Elu24
Copy
Ameerika näitleja Brian Dennehy.
Ameerika näitleja Brian Dennehy. Foto: PA/Scanpix

USA näitleja Brian Dennehy, kes võib olla paljudele tuttav märulifilmist «Rambo», suri 15. aprilli õhtul oma kodus, vahendab CNN.

Nii teatrilaval, teleekraanidel kui ka kinolinal tuntud Brian Dennehy alustas oma pikka näitlejakarjääri 70ndate lõpus. 1981. aastal mängis Dennehy viies «Dünastia» episoodis, kuid Tuntuks sai mees alles aasta hiljem.

Näitleja üheks kõige tuntumaks näitlejatööks saaks arvatavasti pidada 1982. aasta rolli filmis «Rambo», kus peategelast kehastas Sylvester Stallone.

Kaader filmist «Rambo». Vasakul Brian Dennehy, paremal märulikangelane Sylvester Stallone.
Kaader filmist «Rambo». Vasakul Brian Dennehy, paremal märulikangelane Sylvester Stallone. Foto: Kuvatõmmis filmist

Pika karjääri jooksul võitis Dennehy kaks Tony auhinda ja Kuldgloobuse rolli eest 2000. aasta telefilmis «Death of a salesman», mis põhines samanimelisel näidendil (mille eest Dennehy ühe oma Tony'st võitis).

Lisaks tõsisematele rollidele võis Dennehyt kohata ka komöödiafilmides. Üheks neist on 1997. aasta «Tommy Boy», kus Dennehy jagas ekraani David Spade'i ning varalahkunud Chris Farleyga.

Veel võib Dennehy tuttav olla 2007. aasta animatsioonfilmist «Ratatouille», kus mees andis oma hääle Django tegelaskujule, ning aastatel 2016 kuni 2019 kehastas ta Dominic Wilkinsoni tegelaskuju telesarjas «Must nimekiri». 

«Rambo» on arvatavasti Dennehy tuntuim film, kuid üle viiekümne aasta kestnud karjääri jooksul mängis mees tele- ning kinoekraanil kokku üle 180 rollis.
«Rambo» on arvatavasti Dennehy tuntuim film, kuid üle viiekümne aasta kestnud karjääri jooksul mängis mees tele- ning kinoekraanil kokku üle 180 rollis. Foto: Kuvatõmmis filmist

Paar aastat tagasi, 2018. aastal, andis toona 80-aastane Dennehy intervjuu, milles väljendas rahulolu oma elu ning karjääri osas.

«Olen nüüd 80-aastane ja olen ​​näitleja nagu iga teine ning see sobib mulle. Mul on olnud kuradima hea teekond. Mul on kena maja. Mul pole paleed ega häärberit, vaid päris kena ja mõnus kodu. Olen üles kasvatanud hunniku lapsi ja saatsin nad kõik kooli, ja neil läheb kõigil hästi. Kõik inimesed, kes mulle on lähedased, on terved ja õnnelikud. Teate, seda on täpselt nii palju, kui keegi elult võiks loota.»

Dennehy suri kolmapäeva õhtul oma Connecticuti osariigis asuvas kodus koronaviirusega mitteseotud looduslike põhjuste tõttu. Tema kõrval olid abikaasa Jennifer ja poeg Cormac, vahendab BBC. Brian Dennehy jääb igatsema veel neli lapst, kellest kolm on tema esimesest abielust.

Ta oli 81-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles