Serena Williamsi treener: napilt 100 tennisemängijat saavad rahaliselt hakkama, tennis vajab muutusi

Elu24
Copy
Prantslasest tennisetreener Patrick Mouratoglou oma õpilase Serena Williamsiga.
Prantslasest tennisetreener Patrick Mouratoglou oma õpilase Serena Williamsiga. Foto: MPI04/Capital Pictures/MPI04/Capital Pictures/Scanpix

USA tenniselegendi Serena Williamsi prantslasest treener Patrick Mouratoglou kutsus üles tenniseorganisatsioone ühinema ja kiiresti leidma viisi, et toetada maailma tennise edetabelis väljaspool Top 100 asuvaid mängijaid, kirjutas Daily Mail.

Tennisehooaeg katkes koroonapandeemia tõttu märtsi alguses ja jättis sajad ja sajad tennisemängijad, kelle sissetulek sõltub ainult auhinnarahadest, täielikult elatusallikata.

Mouratoglou, kelle õpilaste hulka loetakse ka kreeklast Stefanos Tsitsipast ning USA imelast Coco Gauffi, kirjutas Twitteris, et erinevalt jalgpalluritest või korvpalluritest ei ole tennisistidel lepinguga fikseeritud aastapalka.

«Nad on sisuliselt eraettevõtjad. Neil tuleb kanda reisikulud, nad peavad maksma treenerile,  aga nende ainus sissetulek on turniiridelt matšivõitudega teenitav auhinnaraha. Erinevalt esisaja mängijatest pole edetabelis tagapool paiknevatel mängijatel ka tasuvaid sponsor- ja reklaamilepinguid,» lisas Mouratoglou.

Prantslase arvates on koroonaviiruse pandeemia tekitanud täiesti ebaõiglase olukorra. «See on lihtsalt jõle, et maailma ühe populaarseima spordiala, mida jälgib miljard inimest, paremuselt sajas mängija tuleb finantsiliselt napilt ots otsaga kokku,» sõnas Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou. 
Patrick Mouratoglou. Foto: Hannah McKay/REUTERS/Scanpix

Mouratoglou kinnitas, et tennisemaailm vajab ka suurt hulka madalama edetabelikohaga mängijaid. «Just katusorganisatsioonidel on jõudu kaitsta tennisemajandust ja nad peavad võtma ka sotsiaalse vastutuse. Madalama edetabelikohaga mängijaid ei tohi oma muredega üksi jätta. Tennis vajab muutusi, võtame nüüd aja ja alustame sellekohast arutelu,» vahendas tennis-tourtalk.com Mouratoglou sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles