Rootsi hokitalent saadeti NHLi klubist minema: mängisin liiga palju videomänge

Elu24
Copy
Lias Andersson New York Rangersi särgis mullu novembris.
Lias Andersson New York Rangersi särgis mullu novembris. Foto: Mike Ehrmann/AFP/Scanpix

Rootsi jäähokimängija Lias Andersson alustas hooaega maailma parima hokiliiga NHLi klubis New York Rangers. Nüüd on noor mängumees tagasi kodumaal.

Andresson saadeti USAst tagasi Rootsi ilmselge alavormi tõttu. 21-aastane mängumees on avameelselt rääkinud ka põhjustest, mis teda alavormini viisid.

«Mängisin öö läbi videomänge. Ootasin hommikut. Ootasin, et saaks kodustega Rootsist juttu ajada, niisama igasugustest asjadest,» selgitas Andersson Göteborgs Postenile. 

Probleemid algasid juba 2019. aasta talvel. Rootsi koondises maailmameistriks kroonitud hokitalent pidas Rangersi värvides 17 kohtumist, kuid ei visanud neis ainsatki väravat.

Andersson ise palus klubil teda mõnda teise klubisse vahetada. Ta loobis käimast meeskonna koosolekutel, mille peale Rangers lõpetas rootslasele ka palga maksmise.

«Minu jaoks oli see ropp aeg. Just minu kui inimese jaoks. Tundsin end psüühiliselt jube kehvasti,» vahendas Iltalehti rootslase sõnu kodumaa meediale.

«Mul pole õrna aimugi, kuidas asjad nii kaugele arenesid. Ei tea. Proovin nüüd trenni teha ja vaadata, kuhu asjad viivad.» 

Kuigi noormehel kehtib leping Rangersiga veel järgmise hooaja lõpuni, on äärmiselt ebatõenäoline, et mehel enam NHLi asja on.

«Videomängude mängimisest tekkisid uneprobleemid. Ma ei jäänud magama ja pidin abi otsima unerohtudest, kuid olin ikkagi kaua üleval ja mängisin varahommikuni.»

«Sellest tekkis meeletu ebakindlus, olin vaimselt täiesti läbi,» rääkis Andersson. 

Rootslane on Rangersist laenul Rootsi klubis HV-71s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles