USA kõige seksikamaks meheks peetakse 79-aastast nakkuseksperti: kus nad olid, kui ma olin 30-aastane?

Inna-Katrin Hein
Copy
Anthony Fauci 17.aprillil 2020 Valges Majas koroonaviiruse teemalisel pressikonverentsil
Anthony Fauci 17.aprillil 2020 Valges Majas koroonaviiruse teemalisel pressikonverentsil Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide kõige populaarsemaks ja seksikamaks meheks peetakse koroonaviiruse vastast võitlust juhtivat nakkushaiguste eksperti Anthoy Faucit, kes edestab populaarsuselt paljusid tuntud mehi.

USA meedia arvates saab 73-aastane president Donald Trump vaid kadestada 79-aastase Fauci populaarsust.

Fauci on USA allergiliste ja nakkushaiguste instituudi juht, kes viimastel kuudel on igapäevaselt pidanud parandama president Trumpi koroonaviiruse teemalisi väljaütlemisi.

Fauci on seda instituuti juhtinud alates 1980. aastatest kui põhiline oli HI-viiruse ja aidsi vastu võitlemine.

Fauci on tulnud toime linnu- ja seagripi, zikaviiruse, ebola ja algse kroonaviiruse SARS-CoV-ga.

Varem ei olnud ta nii tuntud ja populaarne kui nüüd, sest enamik ameeriklasi ei puutunud nimetatud haigustega kokku. Nüüd on olukord teine ja uus koroonaviirus puudutab nii USAd kui kogu maailma.

Fauci sõnas epideemia alguses, et ta lihtsalt teeb oma tööd, ta on teadlane ja arst ning ta ei taha midagi teada poliitikast ja ideooogiast.

Fauci on oma esinemistega rahustanud ameeriklasi, kes tahavad teda, millal haiguspuhangule piir pannakse ja millal on olemas kasutusvamis vaktsiin.

Internetis levib üleskutse, et väljaanne People valiks 79-aastase Fauci 2020. aasta kõige seksikamaks meheks.

Kui Fauci sellest teada sai, oli ta kommentaar selline: «Kas nad tõesti peavad mind selles vanuses seksikaks? Kus nad olid, kui olin 30-aastane?»

Fauci sõnul on ta seni heas füüsilises vormis ja ta tervis on hea, kuid ta oleks seksikaim mees olnud parema meelega nooremas eas.

Trumpi populaarsust mõõdetakse selle aasta novembrikuistel valimistel, kuid on selge, et kui Fauci oleks ka presidendikandidaat, siis ta võidaks ülekaalukalt ja saaks uueks USA presidendiks.

Donald Trump ja Anthony Fauci 16. aprillil  2020 Valges Majas koroonaviiruse teemalisel pressikonverentsil, kus räägiti ka koroonapiirangute leevendamisest
Donald Trump ja Anthony Fauci 16. aprillil  2020 Valges Majas koroonaviiruse teemalisel pressikonverentsil, kus räägiti ka koroonapiirangute leevendamisest Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Faucist on tänu oma teadmistele ja juhiomadustele saanud rahvuskangelane, keda ei saa Trump vallandada ilma, et ta vihastaks sellega kogu USA välja.

«Minu elufilosoofia pärineb Mario Puzo raamatust «Ristiisa». See ei ole seotud minu Itaalia juurtega, see ei ole midagi isiklikku. Meil on vaja keeruline proleem lahendada. Kui keegi rikub oma väljaütlemistega midagi ära, siis tuleb seda parandada. Tuleb raske aeg üle elada, endast parim anda ja hävitada see, mida tuleb hävitada,» selgitas Fauci ühes intervjuus.

Ta lisas, et kui ei suuda keerulisi olukordi peast välja visata ja nii mõndagi alla neelata, siis võib kaotajaks jääda.

New Yorgist Brooklynist pärit Fauci auks müüakse ta sünnilinnas temanimelisi sõõrikuid, mida ostetakse kogu USAs. Neid saab tellida netist.

«Ma ei tea kedagi, kes oleks praegu nii populaarne. Me ei ole kuulnud ta kohta mitte ühtegi negatiivset kommentaari,» sõnas sõõrikukoha Donuts Delight omanik Nick Semeraro, kelle teatel tema firma teeb Fauci sõõrikuid.

Semeraro lisas, et Fauci on praeguse koroonakaose keskel nagu majakas, kes näitab valgust ja teed.

Lisaks sõõrikutele müüakse USAs ka Fauci T-särke sõnumiga «In Fauci We Trust» (Usume Faucisse) ning Fauci sokke, küünlaid ja märke.

Nakkushaiguste arsti Fauci auks asutati samuti fännklubi Dr. Anthony Fauci Fan Club ning Facebookis on sellel üle 80 000 liikme.

USAs ilmus videomäng «Fauci kättemaks», milles nakkushaiguste arst ründab viirust laserrelvaga.

Veel on Faucui auks loodud Fauci Pouchy kokteil, mida selle looja, Capo Italian Deli restorani baarmeni Rohit Malhotra sõnul ostetakse väga palju.

Koroonapandeemia ajal ei saa seda restorani nautima jääda, vaid seda saab tellida koju.

Georgia osariigis asuv õlletehas Wild Heaven Beer hakkas tootma kahte Fauciga seotud õlut.

USA Georgia osariigi õlletehas Wild Heaven Beer hakkas tootma kahte uut õlut viitega nakkushaiguste eksperdil Anthony Faucile
USA Georgia osariigi õlletehas Wild Heaven Beer hakkas tootma kahte uut õlut viitega nakkushaiguste eksperdil Anthony Faucile Foto: /AP/Scanpix

USAs on koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 765 000 inimese ja viirushaigus on võtnud elu rohkem kui 40 500 inimeselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles