VIDEO ⟩ Usuliidri matused tõid Bangladeshis tänavatele üle 100 000 leinaja

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Bangladeshi usuliidri matused tõid tänavatele üle 100 000 leinaja.
Bangladeshi usuliidri matused tõid tänavatele üle 100 000 leinaja. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Bangladeshi võimude teatel eirasid koroonapuhangust tingitud piiranguid enam kui 100 000 inimest, kes tulid laupäeval tänavatele islamistliku partei juhti leinama.

Bangladeshi usuliidri Maulana Zubayer Ahmad Ansari surm tõi üle riigi tänavatele enam kui 100 000 inimest, vahendas CNN. Praeguste piirangute kohaselt ei tohi palvustel osaleda üle viie inimese korraga.

56-aastane Ansari suri möödunud nädala reedel oma kodus. Temast jäi maha abikaasa, kolm poega ja neli tütart ning nähtavasti lugematul hulgal poolehoidjaid, kes Brahmanbaria piirkonnas toimunud matustele tulid. Kohaliku meedia teatel täitis rahvamass ühel hetkel kahe kilomeetri jagu Dhaka-Sylheti kiirteed.

Rahvamassi arvatavat suurust kinnitas kohalik politsei ja peaministri nõunik.

Kuna politsei ei suutnud olukorda kontrolli alla saada, kutsutakse kokku uurimiskomitee, mille eesmärk on välja selgitada, kuidas sellisel rahvamassil koguneda lubati.

Viimastel andmetel on Bangladeshis 2948 koroonaviiruse juhtu ja 101 surma. Ametnike sõnul on need arvud tõenäoliselt kõrgemad, kuna puudub piisav testimisvõimekus.

Bangladeshi rahvavabariik asub Lõuna-Aasias Bengali lahest põhjas ja on rahvaarvult maailma kaheksas riik. Seal elab 161,4 miljonit inimest ning see on üks tihedama asustusega riike maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles