Ameerikas elavat teivashüppetähte ei võeta Rootsis kuidagi omaks

Elu24
Copy
Rootsit esindav teivashüppe maailmarekordiomanik Armand Duplantis.
Rootsit esindav teivashüppe maailmarekordiomanik Armand Duplantis. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

«Kommentaarid on jõhkramad, kui eales osanuksin arvata,» sõnas teivashüppe maailmarekordi omaniku Armand Duplantise ema Helena. «Arvan, et see tuleb sellest, et ta ei räägi piisavalt hästi rootsi keelt.»

Rootsi teivashüppaja parandas veebruaris kahel korral maailmarekordit. Duplantis ületas Glasgows 15. veebruaril lati 618 sentimeetri kõrgusel.

Vaata rekordhüpet:

Kuigi alles 20-aastane rekordimees on tõenäoliselt Rootis spordi üks kirkamaid tähti, saadab teda netiavarustes palju negatiivseid kommentaare. 

«On palju neid, kes ei pea teda rootslaseks,» rääkis Duplantise ema Helena Sveriges Radiole. 

Duplantis on kogu elu elanud USA-s, isa Greg on ameeriklane. Noormees oleks vabalt võinud esindada ka Ameerika Ühendriike, kuid ta valis Rootsi. 

Helena Duplantist ärritab viis, mil moel tema pojast Rootsis räägitakse. «Inimestel on tänapäeval kerge internetis sülge pritsida. Just anonüümsuse tõttu,» arvas teivshüppestaari ema. 

Duplantis annab intervjuusid inglise keeles, see ongi tõenäoliseks põhjuseks, miks rootslased teda omaks ei võta. Ema sõnul oskab Armand ka rootsi keelt piisavalt hästi, kuid pärast üht ebaõnnestunud rootsikeelset usutlust on ta pelglikuks muutunud. 

«Ta igal juhul üritas, kuid pärast seda ebaõnnestumist on ta oma rootsi keele oskuses kahtlema löönud. Samas eile rääkis ta vanaemaga väga soravat rootsi keelt,» kinnitas rootslanna. 

«Inimesed lihtsalt ei tea, kui palju ta rootsi keelt tegelikult räägib. Kuid teatud olukordades on võimeline end palju paremini rootsi keelt väljendama, kui inimesed arvavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles