VIDEO ⟩ CNN: Kim Jong-unil ei ole koroonaviirust, ta toibub raskest südameoperatsioonist

Inna-Katrin Hein
Copy
Põhja-Korea meedia avaldatud foto, millel on Kim Jong-un väidetavalt 11. aprillil Tööpartei poliitbüroo kohtumisel
Põhja-Korea meedia avaldatud foto, millel on Kim Jong-un väidetavalt 11. aprillil Tööpartei poliitbüroo kohtumisel Foto: KCNA/via REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide uudistekanali CNN teatab viitega Lõuna-Korea meediale, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un ei ole avalikkusest kadunud mitte koroonaviiruse, vaid südameoperatsiooni tõttu.

CNNi andmetel oli operatsioon keeruline ja Kimi seisund on raske. 

Lõuna-Korea internetiväljaande Daily NK andmetel toimus Kimi südameoperatsioon 12. aprillil.

Põhja-Korea liidrit ei olnud näha ta vanaisa Kim Il-sungi sünniaastapäeva tähistamisel 15. aprillil, kuigi see on Põhja-Koreas kõige tähtsam püha.

See tekitas Lõuna-Koreas, USAs ja mujal spekulatsioone, et milline on Kim Jong-uni tervislik seisund. Pakuti, et ta kas sai koroonaviiruse nakkuse või üritab nakatumist vältida ja selle tõttu ei osale ta avalikel sündmustel.

Põhja-Korea meedia teatel oli Kim 11. aprillil tööpartei poliitbüroo kohtumisel ja ta tervis on hea.

Põhja-Korea on maailma kõige suletum riik, kus toimuva kohta on teiste riikide luureorganitel raske informatsiooni saada.

Põhja-Korea on seni eitanud, et neil oleks koroonaviirusse nakatunuid ja viirushaiguse tagajärjel surnuid. Arvatakse, et Põhja-Korea valetab, kuna lähikriikides on palju nakatunuid ja surnuid ning põhjakorealased peavada avalikkuses kandma hingamisteid kaitsvaid maske.

Põhja-Koreas on Kimi käsul jätkatud raketikatsetustega.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas 2. märtsil 2020 raketikatsetustega tegelevaid sõjaväeüksusi
Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas 2. märtsil 2020 raketikatsetustega tegelevaid sõjaväeüksusi Foto: KCNA/via REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles