Bluusiduo mängib pubis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel kell 21 esineb Viljandi pubis Tegelaste Tuba Tartu bluusiduo Bullfrog Brown.
Reedel kell 21 esineb Viljandi pubis Tegelaste Tuba Tartu bluusiduo Bullfrog Brown. Foto: Erakogu

Reedel kell 21 esineb Viljandi pubis Tegelaste Tuba Tartu bluusiduo Bullfrog Brown, kelle mulluse EP «Mother River Delta» kuulutas Kanada veebiajakiri Blues Underground Network äsja aasta parimaks Euroopas tehtud bluusiplaadiks.



Bullfrog Browni laulja Alar Kriisa ja kitarrist Andres Roots alustasid koostööd 2000. aastal parimaks tudengibändiks kroonitud ansamblis Green Bullfrog, millest 2003. aastal sai Bullfrog Brown.

Praeguseks on nad peale Eesti esinenud Lätis, Leedus, Soomes, Slovakkias, Tšehhis, Inglismaal ja Šotimaal. Ees ootavad ülesastumised Prantsusmaa ja Poola festivalidel. Bändi helilooming kõlab juba 2005. aastast nelja mandri bluusisaadete eetris. Järgmine heliplaat, mis salvestati mullu koos Briti suupillivirtuoosi Steve Luryga, näeb ilmavalgust tänavu veebruaris.

2006. aastal kandideeris bändi EP «Uncooked» Tartu aasta teo aunimele ning sealt pärit laul «Meansalot» on ainus pärast 1971. aastat väljaspool USA-d salvestatud lugu, mille Saksa Radio Melibokus võttis saatesse «Slaidkitarri ajalugu».

Võisteldes kahe aasta jooksul tuhandete rahvusvaheliste pop-, rokk- ja hip-hop-esinejatega ning edestades kõiki osalenud bluusiartiste, tuli Bullfrog Brown 2007. aastal kuuendaks ubl.com-i võistlusel «Ultimate Band». Samal aastal võitis ta suurima rahvusvahelise bluusifoorumi Blindman's Blues Forum lauluvõistluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles