VENE MÕÕDUPUU ⟩ Siberis hoitakse viiruse vältimiseks «noore karu jagu distantsi»

Elu24
Copy
Mees Siberis noore karuga mängimas. Illustreeriv.
Mees Siberis noore karuga mängimas. Illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Koroonaviiruse levides on kõikjal maailmas kehtestatud reeglid, kuidas sotsiaalselt distantseeruda. Eri kultuurides on aga õige veidraid mõõdupuid, millega sobivat vahemaad mõõta!

Kuu karantiini on meil Eestis põhitõed juba pähe kulunud. 2x2 – käime kahekesi väljas ning hoiame teiste inimestega kaks meetrit vahet.

Kolumbia ülikooli poliitikadoktor Maria Snegovaja jagas Twitteris huvitavat vaadet siberi ellu. Nimelt mõõdetakse seal sotsiaalset distantsi hoopis karudes!

"Palun hoidke distantsi vähemalt 1,5 meetrit," kirjutatakse plakatil ja täpsustatakse, et "see on umbes väikese karu pikkus."

Poolteist meetrit võib tunduda veidi vähem kui Eestis. Samas on valemisse ka ilmselge varu arvestatud – kes ikka julgeks karule nii lähedale minna?

See ei ole aga ainus näide maailmast. Kui ei saa inimeste silmamõõdu peale kindel olla, siis võib usaldada asju, mis on neile maast-madalast tuttavad.

Kanadas usuvad võimud, et kõige kindlam on rahvusspordi jäähoki mõõtudest lähtuda. "Hoidke füüsilist distantsi – kaks meetrit ehk umbes hokikepi pikkuse jagu," juhatab plakat Torontos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles