TRAAGILINE ⟩ Enam kui 100 kasulast kasvatanud paar suri kopsuhaigustesse kuuajase vahega (1)

Elu24
Copy
Abielupaar suri vaid paarikuuse vahega.
Abielupaar suri vaid paarikuuse vahega. Foto: SWNS/ScanPix

Alani viis siit ilmast koroonaviirus vaid nädalad peale seda, kui ta abikaasa Barbara pikalt kestnud kopsuhaigusesse suri, kirjutab Mirror.

Tervelt 48 aastat koos elanud abielupaar hoolitses aja jooksul üle 100 koduta lapse eest. raagiliselt võttis nende mõlema elu aga kopsuhaigus.

Barbara Newell ning tema abikaasa Alan hoolitsesid orbude eest 36 aastat. Paaril oli endal kolm last ning isegi kaks lapselapse-last. Need kasvasid aga koos enam kui saja lapsega, kellest mõned vajasid lihtsalt turvalist paika, mõned olid raske puudega.

67-aastane Barbara suri aga märtsi alguses. Ta oli surmavat kopsufibroosi põdenud kolm aastat. Kolm nädalat hiljem kukkus ka Alan kodus kokku. Ta viidi haiglasse, kus mehel tuvastati koroonanakkus. Seda 72-aastane mees üle ei elanud.

Lähedased ei saa isegi leinata

Nende tütar Jude, kes ise on medõde, jäi südamevalus maha. Ta ei saanud isegi haiget isa külastada.

Barbara ja Alan lapselapsega.
Barbara ja Alan lapselapsega. Foto: SWNS/ScanPix

«Kui teda viimast korda nägin, oli ta kiirabiautos ning lubas tunni aja pärast tagasi olla,» meenutas Jude. «Me ei saanud teda vaatama minna, ei saanud külastada.» Ka Barbara matustele võisid vaid mõned külalised tulla.

Jude sõnul ei saa nad vanemaid isegi korralikult leinata. «Teame, et paljud on tohutult häiritud, et oma haigete lähedastega koos ei saa olla,» sõnas Jude. Ta hoolitseb praegu koos abikaasaga ka oma 17-aastase kasuõe eest. Raske puudega õde on kasvanud ta vanemate hoole all 2-aastasest saati.

Jude'i sõnul läks kasulaste lugemine aja jooksul sassi, neid on aga kindlalt olnud üle 100. Alan ja Barbara on elutöö eest isegi autasustatud. Suurbritannias on koroonaviirus nõudnud juba enam kui 17 000 inimese elu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles