Rinnaimplantaat päästis Kanadas rinda tulistatud naise elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Silikoonist rinnaimplantaat. Pilt on illustreeriv
Silikoonist rinnaimplantaat. Pilt on illustreeriv Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Kanada arstid uurisid juhtumit, milles rinnaimplantaadiga naist tulistati 2018 Torontos rinda ja nad leidsid, et rinnas olnud silikoonlisand päästis naise elu.

Arstid kirjeldavad teadusväljaandes Sage avaldatud artiklis, kuidas rinnaimplantaat püüdis kuuli kinni ja takistas sellel liikumist naise südamesse ja teistesse elutähtsatesse organitesse, teatab cnn.com.

Politseidokumentides on kirjas, et 30-aastast naist tulistati väga lähedalt ja kui tal ei oleks olnud rinnaimplantaate, oleks ta tõenäoliselt surnud.

Kirurg Giancarlo McEvenue andmetel on see maailmas esimene raporteeritud ja kinnitatud juhtum, milles rinnaimplantaat päästis patsiendi elu.

Kirurgi sõnul tabas kuul naise vasakut rinda, jõudes rinnaimplantaadini, mis kuuli hoogu aeglustas. Kuul liikus siiski edasi ja jõudis rindkere paremasse poolde, vigastades seal roideid.

«Vasakul pool on süda ja üks kops. Kui kuul oleks kehas veel edasi liikunud, oleks naise vigastused olnud raskemad ja ta ei oleks tõenäoliselt ellu jäänud,» selgitas McEvenue.

Kanadalannale tehtud röntgen näitas, et kuul sisenes ta kehasse vasaku rinna juures ja liikus siis keha paremasse poolde.

Naisele tehti operatsioon, kuul ja katki läinud implantaadid eemaldati ning ta sai antibiootikumravi. Ta paranes ja ei lasknud panna uusi rinnaimplantaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles