Hokifännist Valgevene president: meie riigis ei ole veel keegi koroonaviiruse tagajärjel surnud!

Elu24
Copy
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: BelTA/via REUTERS/Scanpix

Valgevene president Aleksandr Lukašenka mängib hokit ühes amatöörklubis, mille liikmel tuvastati nakatumine koroonaviirusesse, teatas presidendibüroo teisipäeval RIA Novostile. Informatsiooni kinnitas ka Reuters.

65-aastane Lukašenka kavatseb jätkata oma igapäevast tööd ning tal pole plaanis end selle tõttu veel nelja seina vahele lukustada. 

Nakatunud mängijal kahtlustati kopsupõletikku, ta viidi haiglasse. Haiglas osutus koroonaviiruse test positiivseks. 

«Mul pole koroonat. On vaid väike külmetus,» kommenteeris amatöörhokimees.

1994. aastast Valgevenet valitsev Lukašenka on häälekalt koroonoviiruse levikut eiranud. Ta kutsus pandeemiat «psühhoosiks» ning jätkab ka ise jäähoki mängimist, nagu poleks mitte midagi juhtunud. 

«Siin ei ole ju viiruseid. Kas näete neid kuskil siin ümber tiirlemas?» lausus Valgevene president märtsi lõpus hokiareenil antud usutluses.

«Siin on külm, nagu külmikus. Sport külmikus. See on parim viis viiruse tõrjumiseks.» Oma rahvale on jäähokifanatist president soovitanud viiruse peletamiseks juua ohtralt viina, käia saunas ning teha põllutöid.

Valgevenes on registreeritud 6700 nakatunut ja 55 koroonaviirusest põhjustatud surmajuhtumit. President aga kinnitab, et muretsemiseks pole põhjust. Tema sõnul on surmajuhtumid põhjustatud muudest terviseprobleemidest. 

«Tahan öelda järgmist: Meie maal pole keegi koroonaviirusesse surnud. Mitte keegi! Nad surid kroonilistesse haigustesse, mis neil olid juba enne koroonaviirusesse nakatumist!» 

«Sellises psühhootilises situatsioonis inimesed lihtsalt lõpetavad oma elu eest võitlemise,» pahandas Lukašenka. Valgevene liidri sõnul ei vajata riigis mingeid piiranguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles