VIDEO ⟩ Islandil soovitatakse koroonakarantiini tõttu üksinduse all kannatajatel puid kallistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Puukallistaja. Pilt on illustreeriv
Puukallistaja. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Islandi metsaametnikud soovitavad praeguse koroonakriisi ja -karantiini ajal end üksikuna tundvatel ja lähedust ihkavatel inimestel leida lähim puu ja seda kallistada.

Islandi metsaameti soovitus on, et koroonakarantiini ajal tuleks iga päev vähemalt viis minutit puunaabrit kallistada, sest see aitab vähendada üksindustunnet ja stressi, teatab msn.com.

Ida-Islandil on metsateid lumest puhtaks lükatud, et inimesed pääseksid lihtsamalt puid kallistama, kuid üksteisest tuleb hoida distantsi.

Islandi metsaamet on pannud oma leheküljele fotosid, millel on näha inimesi puid kallistamas ja nendega rääkimas.

Islandi metsaameti idaosa allüksuse juht Þór Þorfinnsson sõnas, et puud aitavad meil lõdvestuda, mured unustada, vaimselt tugevamaks saada ja tulla toime kõigega, mida elu toob.

Mogilisa mets Islandi pealinna Reykjaviki lähedal
Mogilisa mets Islandi pealinna Reykjaviki lähedal Foto: HALLDOR KOLBEINS/AFP/Scanpix

Þorfinnsson, kes ka ise puid kallistab, selgitas et puude positiivset energiat on esmalt tunda varvastes, siis jalgades, kehas ja lõpuks peas ning keha ja vaim rahunevad.

Metsaeksperdist islandlane lisas, et puud puhastavad õhku ja ka see parandab inimeste tervist. «Kui inimeste kallistamisel võib olla ka tagasilööke, siis puude kallistamisel seda kindlasti ei ole,» teatas Þorfinnsson.

Paljudes maailma riikides on koroonaviiruse tõttu pargid, rahvuspargid ja teised looduskaunid kohad suletud, kuna võimud arvavad, et inimesed kogunevad seal ja viirus võib veelgi rohkem inimesi nakatada.

Islandil seda muret ei ole, sest inimesi on vähe ja vahemaad on suured.

Islandil on koroonaviiruse diagnoosi saanud ligi 1800 inimest ja viirushaigus on võtnud elu 10 inimeselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles