Londoni haigla arsti hoiatus jalgrattavargale: mul on koroonaviirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kardioloog James Brown rattaga, mis temalt varastati
Briti kardioloog James Brown rattaga, mis temalt varastati Foto: SWNS/ScanPix

Suurbritannia pealinna Londoni Royal Free haiglas töötav kardioloog James Brown jäi varga tõttu oma sportjalgrattast ilma. Mõned päevad pärast jalgratta vargust hoiatas arst Twitteris varast, et ta nakatus koroonaviirusega.

Briti meedia teatel kirjutas Brown sotsiaalmeedias irooniliselt: «Aitäh sulle, kes sa võtsid Specialized jalgratta, mil ma lihavõtete ajal tegin 12-tunnist vahetust, aidates viirushaiguse Covid-19 patsiente intensiivravis. Väga stiilne» ja postitas oma jalgrattast foto. 

Twitteri kasutajad asusid Browni toetama, kaasa arvatud «Harry Potteri» raamatusarja autor J. K. Rowling, kes jagas arsti lugu oma kontol.

Arstile pakuti nii jalgratast laenuks kui raha uue ratta ostmiseks. Browniga võttis kontakti Briti olümpiajalgrattur Chris Boardman, kes tegi ettepaneku, et ostab talle uue jalgratta.

Brown on jälginud Boardmani jalgratturikarjääri ja lubas ta pakkumist kaaluda.

Briti jalgrattur Chris Boardman
Briti jalgrattur Chris Boardman Foto: SWNS/ScanPix

«Kas pole kurb, et ta peab nii tegema?» teatas Brown jalgratta varastamisele viidates.

Arst tunnistas, et kui jalgratast enam ei olnud, vihastas ta korralikult.

«Oli õhtune aeg, oli juba pime. Ma olin jalgratturi riided selga pannud, kuid ma ei saanud koju sõita. Minu jalgratas oli haigla juures jalgrataste hoidlas ning varas pidi kindlasti saama aru, et seal olevad jalgrattad kuuluvad haigla töötajatele. See paneb mõtlema, milliseid kohutavaid inimesi veel on,» teatas Brown.

Arsti andmetel ei ole tema jalgratas ainus, mis haigla juurest kaduma läks, vaid ka mõne teise arsti ja õe jalgratas on sealt ära viidud.

Ta lisas, et koroonaviirus ja viirushaigus sunnib medtöötajaid kahekordselt pingutama ning neil ei ole aega kontrollida, kas nende jalgratas on alles.

Browni sõnul on jalgrattavargus võrreldes koroonaviirusega siiski tühine asi.

Kardioloog James Brown loodab, et vargal on piisavalt südametunnistust ja toob ta jalgtratta tagasi.

Arsti sõnul on ta inimeste abipakkumistest liigutatud, kuid ta ei ole veel ühtegi pakkumist vastu võtnud.

«Ratta saab uue, kuid inimest mitte. Võite anda mulle pakutud raha toiduabi jagavatele organisatsioonidele, nad vajavad seda, et toita näljaseid,» kirjutas arst Twitteris.

Mõned päevad pärast jalgrattavargust oli arst Twitteris tagasi ja ta teatas, et tal diagnoositi 17. aprillil koroonaviirus.

«Mul ei olnud kohe koroonaviiruse sümptomeid. Seega võis 11. aprillil pärast kell 19.58 olla viiruseosakesi mu jalgrattal ja jalgratta lukul. Sa viisid jalgratta pärast seda aega. Kindlasti ei ole praegu hea mõte varastada midagi haiglate juurest,» teatas arst.

Arst lisas, et vargal tuleks järgida valitsuse kehtestatud koroonareegleid, jälgida oma tervist ja kui tekivad haigusnähud, peaks jääma koju.

«Ära mine vargile, kuid kui vajad meditsiiniabi, oleme sinu jaoks olemas,» teatas arst Twitteris vargale.

Twitteri kasutajad soovivad arst James Brownile kiiret paranemist.

Ühendkuningriigis on koroonaviiruse diagnoosi saanud 129 000 inimest ja viirushaigus on võtnud elu rohkem kui 17 300 inimeselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles