Endine NSV Liidu jäähokitäht ja rekordimees on raskes seisundis haiglas (3)

Elu24
Copy
Fotomeenutus Nõukogude hoki ühest valusamast kaotusest, 1980. aasta Lake Placidi OMilt USA koondisele.
Fotomeenutus Nõukogude hoki ühest valusamast kaotusest, 1980. aasta Lake Placidi OMilt USA koondisele. Foto: /AP/Scanpix

20. aprillil täitus 71 eluaastat endisel legendaarsel Nõukogude Liidu jäähokimängijal Aleksandr Maltsevil. Venemaa väljaande sport-express.ru andmetel viibib Maltsev väga raskes seisundis ühes Saksamaa haiglas.

Endine Maltsevi meeskonnakaaslane NSVLi koondisest, praegune Moskva Dünamo jäähokimeeskonna treener Vladimir Krikunov rääkis sport-express.ru-le, et hokilegend Maltsev on Saksamaa haiglas kunstlikus koomas.

«Kahjuks ei olnud võimalust talle sünnipäeva puhul õnne soovida. Ta on teist kuud Saksamaal ravil, praegu on ta viidud kunstlikkusse koomasse. Kuid arstide sõnul võib kõik veel paremuse poole minna. Loodame,» rääkis Krikunov.

Nõukogude hokitäht Aleksandr Maltsev. 
Nõukogude hokitäht Aleksandr Maltsev. Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS/Scanpix

Aleksandr Maltsev on NSVLi jäähokikoondise absoluutne rekordimees: ta esindas Nõukogude impeeriumit 319 matšis ja viskas neis 212 väravat.  Maltsev on kahekordne olümpiavõitja, üheksakordne maailmameister, koguni 11 korral valiti ta NSV Liidu parimaks hokimeheks.

Maltsevi koondisekarjääri tipphetked:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles