Koroonakarantiin viis 17-aastase tüdruku traagilise lõpuni

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
17-aastane Beth Palmer võttis endalt elu.
17-aastane Beth Palmer võttis endalt elu. Foto: Beth Palmer/Instagram

Inglismaal Suur-Manchesteris võttis endalt elu teismeline tüdruk, kelle jaoks muutus kodus nelja seina vahel istumine väljakannatamatuks. Tüdruku pere kardab, et selliste mõtetega noori on veel.

17-aastane Beth Palmer leiti märtsi lõpus oma kodust surnuna, paar päeva pärast seda, kui Suurbritannias kehtestati liikumispiirangud, vahendas ITV. Lauljakarjäärist unistanud tüdruku vanemad on veendunud, et koroonakriisita poleks nad tütart kaotanud.

«Mul pole kahtlustki, et liikumiskeeld mängis Bethi surmas peamist rolli,» ütles tüdruku isa Michael. «Ta ei saanud kolledžit lõpetada, ei saanud väljas käia ja sõpradega kohtuda. Tema jaoks tundus see kolmekuune keeld kui 300 aastat. Sellest sai kinnisidee,» rääkis isa.

Bethi vanemate sõnul polnud varem ühtki märki, et tüdrukul vaimse tervisega probleeme oleks, küll aga oli ta viimasel ajal väljendanud kurbust ja tüdimust, et ei saa sõpradega kohtuda ega koolis käia.

Pere loodab, et sellest loost on kasu teiste sarnaste juhtumite vältimiseks. «Kahju tunnistada, aga ma ei usu, et mu tütar selle tundega üksi oli. Arvan, et on veel teismelisi, kes tunnevad täpselt sama ja kardavad praegust olukorda, elumuutusi. Ma ei tahaks, et ükski teine pere peaks midagi sellist läbi elama,» ütles isa Michael.

Vanemate sõnul oli Beth imeline tütar, kirglik ja armastav. «Tal oli kõik, mille nimel elada. See on imeilusa elu raiskamine,» ütles Michael.

Beth õppis Manchesteris loomekolledžis ning oli kohalike seas laulja ja muusikuna juba mõnevõrra tuntud, kuna esines sageli pubides. Koolikaaslased ja õpetajad ütlesid ühises avalduses, et Beth oli erakordselt andekas õpilane, kes sai hästi läbi kõigiga, kes teda tundsid.

Pärast tüdruku surma on tema Instagrami üles pandud video, mida on vaadatud üle 50 000 korra. Vanemate sõnul pakub see veidi lohutust, et Bethi muusikaline pärand edasi elab.

Bethi perekond üritab ühisrahastuse abil algatada heategevusfondi, mille eesmärk on viia kolledžitesse ja ülikoolidesse vaimse tervise «esmaabi», et aidata raskustes tudengeid. Kogutud on juba üle 11 000 naela. Annetada saab siit.

Vaimse tervise probleemide korral saab helistada Eluliini emotsionaalse toe telefonil 655 8088, mis on avatud õhtuti alates 19.00 kuni 7.00 hommikuni. Emotsionaalse toe telefon on kõigile, kes on emotsionaalse kriisi seisundis, depressioonis, tunnevad sügavat muret kaotuse ja leina tõttu, tunnevad üksindust, kogevad sotsiaalseid raskusi või soovivad elust lahkuda.

Psühholoogiline kriisinõustamine toimub telefonil 6 314 300 kõikidel nädalapäevadel 9.00–19.00 kuni eriolukorra lõpuni.

Enesetapumõtete korral võib alati helistada ka hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles