Kas juba lähitulevikus on lennureisijatel kaitsekuppel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Lennuki salong. Pilt on illustreeriv
Lennuki salong. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Koroonapandeemia lõpeb millalgi ja elu hakkab normaliseeruma, kuid see ei ole kindlasti enam selline nagu enne haiguspuhangut.

Üks asi, mis kindlasti muutub, on lendamine, sest inimesed on lennukis tihedalt koos ja nad vajavad kaitsevahendit, teatab iltalehti.fi.

Lennufirmad on seni võistelnud, kui palju inimesi saab mahutada lennukisse, eelkõige turistiklassi. Mida rohkem inimesi on lennukis ja transporditakse, seda odavamad on lennupiletid ning lennufirmad loodavad, et see on nii ka pärast koroonapandeemiat.

Lennukisisustust valmistav Itaalia firma Aviointeriors soovitab koroonajärgseks lahenduseks lennuki istmetele kaitsekupleid, mis eraldavad reisijad. Istekohtade arvu ei pea vähendama ja kuplit on lihtne istme külge kinnitada.

Aviointeriors pakkus välja veel teisegi lahenduse, yin ja yang ehk Janus istmed. Selle puhul oleks keskmine iste keeratud teistpidi, sellel istuv inimene vaataks lennuki saba suunas. Ka neil istmetel oleks kaitsekuplid.

Firma teatel on need istmed nagu Vana-Rooma kahe näoga jumal Janus või siis Vana-Hiina filosoofias olemist iseloomustavad vastandlikud, kuid samas vältimatult kooseksisteerivad poolused yin ja yang.

Keskmise ümberpööratud istmega istmeread on juba kasutusel mõne lennufirma lennukite äriklassis, kuid mitte turistiklassis ning neil ei ole kaitsekupleid. 

Aviointeriors andemetel ei võtaks istmete Janus paigutusviis rohkem ruumi kui praegune istmete asetus, milles kõik istmed on samas suunas. Samas tekib probleem lennureisjatele toidu serveerimisega ja ka sellega, as hädaolukorras saab reisijad piisavalt kiiresti evakueeritud.

Iga lennu järel tuleb pardameskonnal kaitsekupleid väga hoolikalt puhastada.

Enne koroonapandeemiat olid lennukid lennuväljal keskmiselt tunni, suuremad lennukid kauem. Selle ajaga jõuti puhastada nii salong, WC kui ka teised paigad. Kuid selle ajaga ei jõuaks puhastada istmete kaitsekupleid.

Ei ole teada, mida lennufirmad Aviointeriorsi ideedest arvavad, kuid kindel on, et pärast koroonapandeemiat ei ole lendamine enam endine.

Pilti vaata siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles