Viimased suurvõistlused said koroonahoobi ja jäävad ära

Elu24
Copy
Eelmisel kergejõustiku EMil Berliinis 2018. aastal sai Eesti odaviskaja Magnus Kirt kaela pronksmedali.
Pildil vasakult sakslased Andreas Hoffmann, Thomas Röhler ja Magnus Kirt.
Eelmisel kergejõustiku EMil Berliinis 2018. aastal sai Eesti odaviskaja Magnus Kirt kaela pronksmedali. Pildil vasakult sakslased Andreas Hoffmann, Thomas Röhler ja Magnus Kirt. Foto: Liis Treimann/Scanpix

Neljapäeva hilisõhtul selgus, et augusti lõpus Pariisis toimuma pidanud kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused jäävad ära. 

Euroopa kergejõustikuliit, Prantsusmaa kergejõustikuliit ja võistluste organisaatorid jõudisid ühisele järeldusele, et 25.-30. augustiks Pariisi planeeritud suurvõistlused jäävad ära. Võistlusi ei lükata edasi, vaid need jäetakse üldse ära.  

Võistluste ärajätmine tuleneb otsesest üleilmsest koroonapandeemiast. Võistluste korraldajate sõnul on inimeste haigestumisrisk liialt suur ja pandeemia pole kaugeltki veel kontrolli all.

«Lootsime, et saame neil rasketel aegadel Euroopa kergejõustikule ja ala sõpradele pakkuda suve lõpul suurvõistlusi. Kuid pärast tänaseid arutelusid EMi organisaatorite ja Prantsusmaa kergejõustikuliidu liikmetega selgus, et Pariisi EMi korraldamine pole kahjuks võimalik ja need tuleb ära jätta,» sõnas Euroopa kergejõustikuliidu juht Dobromir Karamarinov.

Kuna ka Tokyo olümpia lükati edasi aastasse 2021 ja seitse maikuuks ning juuniks planeeritud kergejõustiku Teemantliiga etappi on ära jäetud, siis tõotab käesolev kergejõustikuaasta eriti tagasihoidlikuks kujuneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles