TELESALADUS Sa ei arva iial ära, millise hittsarja produtsent Dolly Parton omal ajal oli!

Elu24
Copy
Foto: LF/ADM/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ka Eestis laineid löönud hittsarja «Vampiiritapja Buffy» fännid tegid peadpööritava avastuse. Nimelt selgus, et sarja üheks salajaseks produtsendiks oli omal ajal ei keegi muu kui kantristaar Dolly Parton!

Aastatel 1997–2003 toodetud USA draamasarja lõputiitritest küll Dolly nimi läbi ei käinud, ent vampiiritapja tõi teleekraanile tema poolt loodud produktsioonifirma Sandallor Entertainment, vahendab Metro.

Dolly asutas produktsioonifirma Sandallor Entertainment aastal 1986 koos Sandy Galliniga. Kui Sandy kandis ametlikult sarja tegevprodutsendi nime, siis Dolly nime kuhugi kirja ei pandud. Pole teada, miks naine oma seotust seriaaliga avalikkusele ei kuulutanud.

Algselt jõudsid Buffy vaatajate ette täispika mängufilmi vahendusel ja peaosalist kehastas hoopis Kirsty Swanson. Kui film aga kinodes põrus, rääkis Gail Berman ära Joss Whedoni, et too teeks tema käsikirjast telesarja. Swansoni vahetas välja toona vähetuntud näitlejatar Sarah Michelle Gellar ja ülejäänu on juba ajalugu.

«Vampiiritapja Buffy» keskmes oli fiktiivses Sunnydale'i linnas elav koolitüdruk Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar), kelle ülesandeks oli võidelda linnas elutsevate vampiiride, deemonite ja mustade jõududega. Kokku vändati seriaali tervelt seitse hooaega. 1999. aastal valmis ka sarja spin-off «Angel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles