NHLi jäähokiklubis töötavale naisele pisteti käsi püksi ja lasti lahti, sest naisele see ei meeldinud

Elu24
Copy
NHLi hokiklubi Tampa Bay Lightningis töötanud naine lasti lahti, sest ei nõustunud seksuaalse ahistamisega. Foto illustreeriv.
NHLi hokiklubi Tampa Bay Lightningis töötanud naine lasti lahti, sest ei nõustunud seksuaalse ahistamisega. Foto illustreeriv. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

23-aastane naine väitis, et et kaotas töökoha NHLi jäähokiklubis Tampa Bay Lightning, sest ei nõustunud seksuaalse ahistamisega.

Naine töötas klubis juunioride treenerina. Ta rääkis, et tööreisidel nõuti temalt pidevalt seksuaalvahekorda. Nüüd on naine asunud andma vastulööki ning kaebas klubi kohtusse. Ta nõuab vallandamise tagajärjel saamata jäänud töötasu, samuti kompensatsiooni vaimse terrori ja tekitatud stressi eest ning soovib enda tööle ennistamist. 

Kohtusse esitatud dokumentidest võib välja lugeda, et naist sunniti mitmel korral astuma seksuaalvahekorda, millest ta keeldus ning ta sattus pidevalt seksuaalse diskrimneerimise ohvriks. Ta rääkis, et keeldus vaatamata otsesele sunnile korduvalt seksuaalvahekorrast ühe mehega. 

Pärast võistlusreisi pelgas naine tööle tagasi minna. Ometi läks. Kuid ahistamine jätkus endist viisi. 2018. aastal läks naine Tampa Bay Lightningsi koduareeni lähistel asuvasse restorani, kus palus ahistajal pealetükkiv käitumine lõpetada. Mees ainult naeris ja lükkas käe naisele püksi. Naine palus koheselt selline teguviis lõpetada ja lahkus restoranist.

Juunis 2018. soovis naine kohtuda klubi asepresidendi Jay Feasteriga, et rääkida toimuvast näost näkku. Feaster keeldus kohtumisest, kuid lubas naisele, et asi leiab käsitlemist klubi personaliosakonnas. 

Kuid midagi ei muutunud. Seepeale naine uuris personaliosakonnast, et kas tema juhtum on kõneaineks olnud. Keegi ei teadnud asjast midagi. Kaks kuud hiljem noorte treener vallandati. Põhjuseks toodi «klubi sisekorra eeskirjade rikkumine».

NHLi klubi ei soovinud juhtumit Tampa Bay Timesile kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles