Austria tennisestaar ei näe põhjust teisi toetada: tehku ise tööd ja nähku vaeva!

Elu24
Copy
Austria tennisetäht Dominic Thiem ei näe põhjust teisi tennisiste toetada.
Austria tennisetäht Dominic Thiem ei näe põhjust teisi tennisiste toetada. Foto: MAURO PIMENTEL/AFP/Scanpix

Austria tennisetäht Dominic Thiem kallas külma veega üle algselt Novak Djokovici poolt välja käidud idee toetada rahaliselt madalama edetabeli kohaga tennisiste, kes on koroonaviiruse tõttu kaotanud igasuguse sissetuleku.

Maailma edetabelijuht, serblane Djokovic kaasas kiiresti enda ideega ka teised tennise suurkujud Rafael Nadali ja Roger Federeri, kes kõik olid nõus annetama 30 000 eurot madalamatel edetabeli kohtadel asuvatele mängijatele. Eesmärk oli kokku koguda viis miljonit, et see summa jagada 250.-700. kohal olevate mängijate vahel.

Austria väljaandele Krone antud intervjuus sõnas aga 26-aastane Thiem, et «ükski mängija ei sure nälga.». Thiem ütles, et ei mõista, miks tema peab raha andma neile mängijatele, kes ei tee nii kõvasti tööd ja ei ole nii pühendanud, kui tema.

«Ausalt öeldes, keegi ei võitle ükski tennisemängija ju ellujäämise nimel. Isegi need, kes on palju madalamal positsioonil,» kõneles maailma kolmas reket. 

Kolmekordne suure slämmi turniiride finalist rääkis, et kui tema madalama tasemetega turniiridel võistles, siis kohtas ta hulgaliselt mängijaid, kes ei viitsinud nii palju pingutada, kui tema.

«Nendel turniiridel oli palju ebaprofessionaalse suhtumisega mängijaid. Ma tõesti ei saa aru, miks ma peaksin oma raha neile andma. Parem annan raha neile inimestele või organisatsioonidele, kes on selle välja teeninud. Meile pole keegi niisama midagi kinkinud, kõik on tulnud higi ja tööga välja võidelda,» ütles austerlane.

«Minu arvates pole maailmas tööd, mis garanteeriks suure sissetuleku. Iga töö taga on inimene,» sõnas Thiem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles