OPERATSIOON COVID ⟩ USA politsei meelitas lõksu 30 pedofiili

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Virginia osariigi politsei vahistatud pedofiilidele esitati süüdistus alaealiste seksuaalsetele tegudele meelitamises.
Virginia osariigi politsei vahistatud pedofiilidele esitati süüdistus alaealiste seksuaalsetele tegudele meelitamises. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Virginia politsei vahistas suuroperatsiooni käigus 30 väidetavat pedofiili, kes ei suutnud koroonaviiruse eriolukorra ajal lastest eemale hoida. 

Virginia osariigis Fairfaxis vahistas politsei suuroperatsiooni käigus 30 meest ja naist vanuses 20–74 aastat, kellele esitati kokku 68 kriminaalsüüdistust, vahendas Complex.

Operatsiooni «Covid mahasurumine» käigus otsis politsei seksuaalkurjategijad, kes kasutasid sotsiaalmeediaplatvorme selleks, et alaealistelt seksi küsida, kuid neil ei olnud aimugi, et lapsed, keda nad meelitasid, olid tegelikult politseinikud.

Kahtlustatavad leppisid internetis «lastega» kohtumised kokku, kuid kohtumisele minnes nad hoopis vahistati ja neile esitati süüdistus alaealiste seksuaaltegudele meelitamises. 

Kahtlusalused olid pärit peamiselt Virginia osariigist, kuigi mõned kinni püütud pedofiilidest elavad ka Marylandis ja Washingtonis.

«Meie uurijad on olnud valvsad ja neile jäi silma viimastel nädalatel internetis suurenenud seksuaalkurjategijate tegutsemine,» ütles kuritegude büroo ülem major Ed O'Carroll

Kinni peetud pedofiilidele esitati peamiselt süüdistused alaealiste vääritule teole õhutamises.

«Ma tunnustan uurijate võimet kohaneda selle enneolematu rahvatervise pandeemia ajal ja teha seda oma laste kaitsmise huvides ning õigluse tagamise nende vastu, kes neid kuritegusid toime panevad,» lisas O'Carroll.

Fairfaxi maakonna politsei teatas, et koolide sulgemine ja sotsiaalne distantseerumine on suurendanud pedofiilide aktiivsust veebis, muutes lapsed haavatavamaks. 

Vanemaid on teavitatud ka sellest, et nende laste internetikäitumist tuleks põhjalikumalt jälgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles