USKUMATU Haige poja doonoriks soovinud ema sai teada, et oli aastaid kasvatanud võõrast last

Elu24
Copy
Ema nägi päris poega esimest korda elus.
Ema nägi päris poega esimest korda elus. Foto: Asia Wire

Üks Hiina pere läbis tohutu trauma, kui sai teada, et nende 27-aastane raskelt vähihaige poeg on nende peresse sattunud sünnitushaigla kunagise vea tõttu, vahendab Mirror.

Proua Xu ja tema abikaasa Yao tegid šokeeriva avastuse eelmisel kuul, kui nende poeg Abin 17. veebruaril raskelt haigeks jäi. Tal diagnoositi hiljem lõppfaasis maksavähk.

Ta viis oma poja haiglasse Shanghaisse. Arstide sõnul oli parim ellujäämisvõimalus maksa siirdamine. Proua Xu oli valmis ohverduse tegema ning oma maksa laskma pojale siirdada.

Ootamatult näitasid aga testid, et tema veri ei vastanud poja veretüübiga. «Mul tehti DNA-test,» meenutas Xu uskumatut avastust. «Umbes nädal hiljem saime teada, et Abin polnud meie bioloogiline laps.»

Naine sai teada, et Abin oli üks kolmest poisist, kes sündis samal päeval Henani ülikooli haiglas. Haiglapersonali kohutav viga viis selleni, et kolm päeva pärast sünnitust saadeti Xu ja Yao koju vale lapsega.

Nende bioloogiline poeg Awu anti teisele paarile Guodele. Xu ütles, et ta hakkas päris poega otsimasellest Abinile rääkimata. Kasupoeg ei tea siiani, et ta pole nende bioloogiline laps. Xu arvates võib see haigele Abinile liiga suureks traumaks osutuda.

Esimest korda koos päris pojaga

Xu võttis ka Abini päris emaga ühendust. Sealt tuli veel üks avastus. «Tema pojale taheti anda suure annusega B-hepatiidi vaktsiin vahetult pärast sündi, kuid see anti hoopis minu kasvandikule,» selgitas Xu. See ongi põhjus, miks Abin põeb maksavähki. «Kogu selle tragöödia põhjustas ainuüksi haigla,» süüdistas Xu.

«Kui politsei esimest korda mu perele helistas, pidasid nad seda pettuseks,» meenutas Xu päris poeg Awu. «Juhuslikult teatas mu bioloogiline ema sellest aga samasse politseijaoskonda, kus ma töötan.»

Kui Awu kolleeg talle sellest teatas, teadis mees, et see ei ole siiski pettus. Asja kontrollimiseks läksid nad jaoskonda. «Olin täiesti hämmeldunud. Arvasin, et midagi sellist ei saa juhtuda,» meenutas Awu. «Sellest on möödunud üle 20 aasta. Mul on nüüd oma laps.»

Abin haiglas.
Abin haiglas. Foto: Asia Wire

Awu ütles, et kavatseb sageli oma bioloogilisi vanemaid külastada. «Mu kasuvanemad kohtlesid mind väga hästi, pakkudes haridust, hoolitsust ja armastust,» kinnitas ta. «Loodan asja lahendada nii, et kummalegi perele haiget ei teeks.»

Ülikooli haigla direktor Zhang Yjie kinnitas aga, et avatakse uurimine. Tema sõnul asutus oma vastutusest kõrvale ei kavatse hiilida. Samas peavad vanemad nüüd kuskilt mujalt Abinile maksadoonori leidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles