Soome nahkkindamees usub, et temast saab raskekaalu maailmameister

Elu24
Copy
Soome poksija Robert Helenius (vasakul) Rakvere Spordihallis 2018. aastal.
Soome poksija Robert Helenius (vasakul) Rakvere Spordihallis 2018. aastal. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Soome poksija Robert Helenius on valmis kohtuma raskekaalu maailmameistri Anthony Joshuaga, kirjutab Iltalehti. Soomlane usub, et tal oleks tiitlimatšis omad võimalused.

36-aastane Helenius alistas märtsis poolaka Adam Kownacki. Kuigi Soome vägilane ei saanud endale meistrivööd, andis võit talle paremad võimalused tulevasi tiitlimatše silmas pidades. 

Poksi raskekaalu valitseja on hetkel Anthony Joshua. Helenius on varem olnud briti sparringupartner, kuid on nüüd valmis 198 sentimeetrise Joshuaga madistama ka võidu peale. Helenius ise on veelgi pikem - 201 sentimeetrit.

«Kui poksiksin Joshua vastu, tähendaks see seda, et Soome saab endale uue maailmameistri,» rääkis Helenius enesekindlalt. 

Joshua on hetkel WBA, WBO, IBFi ja IBO meistrivööde omanik. Profikarjääri jooksul on britt pidanud 24 matši, millest võitnud 23, kuid ka soomlanse numbrid pole pahad: 33 kohtumisest on võite kogunenud 30.

«Sellest tuleks huvitav matš. Mulle see sobiks, sest tunnen teda hästi. Ta on kihvt tüüp ja ta meeldib mulle, kuid ta seisab minu ja maailmameistritiitli vahel. Seega pean ta põrandale lööma,» põrutas Stockholmis sündinud soomlane.

Heleius tõdes, et kindlasti ei oleks ta publiku lemmik.

«Matši alguses kindlasti mitte, kuid mida raund edasi, seda enam saaksid inimesed aru, et ma pole papist poiss ja buutamist enam ei kostuks. Nii nagu see oli märtsis poolaka vastu,» ütles Helenius.

Kui soomlasel õnnestusks MM-tiitlimatšini jõuda, saaks temast esimene Soome nahkkindamees, kes sellise saavutuseni jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles