Kas maailma kõige kallim sigaret? Poola vutistaari pahel olid fataalsed tagajärjed

Copy
Poola väravavaht Wojciech Szczesny käesoleva aasta alguses Juventuse vägesid juhtimas.
Poola väravavaht Wojciech Szczesny käesoleva aasta alguses Juventuse vägesid juhtimas. Foto: Pagliaricci/UK Sports Pic/SIPA/Pagliaricci/UK Sports Pic/SIPA/Scanpix

Poola staarkollkipper Wojciech Szczesny meenutas Inglismaa jalgpalliklubi Arsenali podcast'is oma kõige kallimaks maksma läinud plärutegemist. 

Wojciech Szczesny oli Inglismaa jalgpalliklubi Londoni Arsenali põhiväravavaht ning seisis postide vahel ka 2015. aasta 1. jaanuaril peetud meistrisarja matšis Southamptoni vastu.

Szczesny mäng ebaõnnestus täielikult, Southampton võitis kodustaadionil peetud kohtumise 2:0 ning mõlemad löödud väravad jäid kehvasti mänginud Poola tähe hingele. 

Valus kaotus ja isiklik ebaõnnestumine mõjusid Szczesnyle nii, et ta otsustas end lohutada ühe sigaretiga. Tol ajal suitsumehena tuntud poolakas süütas sigareti kohe pärast väljakult lahkumist garderoobi duširuumi nurgas.

«Boss Arsene Wenger oli mu halvast harjumusest teadlik. Ainus, mida ma teha ei tohtinud, oli suitsetamine riietusruumis,» rääkis Szczesny Briti väljaande Metro vahendusel. 

Suits ehk rahustas korraks väravavahi meeli, kuid tossutamise järelmid olid tõsised. Keegi meeskonnakaaslastest koputas Wengerile, et väravavaht duši all sigeretti tõmbas.

Prantslasest peatreener küsis paar päeva hiljem  Szczesnylt, kas jutud duširuumis suitsetamisest vastavad tõele. Poolakas ei hakanud valetama, möönis viga ja palus vabandust.

«Ta ütles, et pean nüüd mõni aeg meeskonnast eemal olema. Jutuajamine oli väga professionaalne, ilma igasuguse draamata.» 

Szczesnyle määrati 20 000 naelsterlingi suurune trahv meeskonnareeglite rikkumise eest ja pärast seda ei saanud ta kunagi enam Arsenali rivistuses platsile. Szczesny anti laenule Itaalia klubisse AS Roma, ja seejärel siirdus ta juba Torino Juventusesse. 

Lool on siiski õnnelik lõpp, sest 30-aastane poolakas on siiani jagamas Juventuse esiväravavahi kohta Itaalia legendi Gianluigi Buffoniga ning on suutnud vahepeal ka suitsetamisest loobuda.

Szczesny ei olnud eelmise kümnendi ainus suitsetaja kuulsas Arsenalis. Ka keskväljamees Jack Wilshere oli selle pahe küüsis. Wenger on öelnud, et Wilshere veedab vaba aega nagu teisedki Arsenali mängijad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles