Pidu peo järel: karjääri lõpetanud Vene tenniseiludus kõlistas kokteiliklaase koroonareegleid rikkudes

Elu24
Copy
Endine tennisestaar Maria Šarapova teatas veebruaris karjääri lõpetamisest.
Endine tennisestaar Maria Šarapova teatas veebruaris karjääri lõpetamisest. Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

California ranged koroonapiirangud ei ole veebruaris tennisekarjäärile joone alla tõmmanud Maria Šarapovat kuigivõrd murelikuks teinud. Vastupidi. Eelmisel reedel pidutses 33-aastane venelanna 40-aastase miljonärist poiss-sõbraga Alexander Gilkesiga rannahäärberi terrassil Los Angeleses, vahendas Blick.

Šarapova kõndis terrassil, dringiklaas käes ja päikeseprillid ees ning ilmselgelt lõbusas meeleolus kõlistas tuttavatega klaase kokku, rääkis üks kohalviibijaist.

Californias on koroonaviiruse leviku takistamiseks kehtestatud väga ranged piirangud. Nagu Eestiski, on seal sätestastud kahe meetri reegel. Los Angelese rannamaja terrassil ei hoolinud sellest piirangust muidugi keegi. 

Maria Šarapova ja tema poiss-sõber Alexander Gilkes. 
Maria Šarapova ja tema poiss-sõber Alexander Gilkes. Foto: Xavier Collin/image Press Agency/Xavier Collin/image Press Agency/Scanpix

Karjääri jooksul viis suure slämmi turniiiri võitnud Šarapova oli paar päeva varem hullanud ka ühe oma sõbra sünnipäevapeol.

Tundub, et Šarapova naudib täiel rinnal sportlaskarjääri järgset vabadust ja võtab elu lõbusalt, sest koroonaviirusest näib tal olevat üsna ükskõik. Vaatamata sellele, et oma sõnul kuulub ta riskirühma.

Nimelt 2016. aasta alguses rääkis Šarapova, et jäi vahele dopingu tarvitamisega. Venelanna selgitas, et tegemist oli ravimiga, mida ta on arstide ettekirjutusel südamehaiguse raviks tarbinud juba kümme aastat. Koroonaviirus on aga on just eriti ohtlik südamehaigetele.

Šarapova sai dopingureeglite rikkumise tõttu kaheaastase võistluskeelu, mida hiljem lühendati 15 kuule. 

16 aastat tagasi võidutses Venemaa tennisekaunitar Wimbledonis.
16 aastat tagasi võidutses Venemaa tennisekaunitar Wimbledonis. Foto: Rebecca Naden/PA/Scanpix

Venelanna võitis karjääri jooksul 36 WTA tenniseturniiri, tõusis suvel 2005. aastal ka maailma esinumbriks. Auhinnarahadena teenis Šarapova 39 miljonit dollarit, Forbes hindas naise varandust 325 miljonile dollarile. 

Šarapova on muuhulgas olnud ka Porsche reklaaminägu. 
Šarapova on muuhulgas olnud ka Porsche reklaaminägu. Foto: Angela Weiss/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles