Üleöö tundmatu haiguse küüsi langenud Rootsi ujuja võib abi saada anaboolsetest steroididest

Elu24
Copy
Rootsi ujuja Victor Johansson.
Rootsi ujuja Victor Johansson. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Noorel Rootsi ujujal Victor Johanssonil muutus mullu oktoobris treeningutel ujumine ühtäkki üliraskeks. Järjest võimatum tundus trennis hakkama saada. Häirekellad hakkasid eriti valjult lööma, kui jõukaotusele lisandus ka kaalukadu.

Rootslase kaal alanes ja jaks kahanes. Arsti juures selgus, et 800 meetri vabaujumise Euroopa meistri testosteroonitase oli kosmilise kiirusega langenud.

«See tähendas, et mul oli lihasjõudu alles sama palju kui umbes 85-aastasel,» selgitas Johansson oktoobris diagnoositud vaevusi.

Kuid keegi ei tea veel täpselt, millest testosteroonitaseme langus alguse sai. Enne põhjuse väljaselgitamist ei tohi aga raviga alustada. Lõuna-California ülikoolis õppival rootslasel tuleb otsust võimaliku ravi kohta alles oodata. 

Üheks, kuid kindlasti mitte esimeseks ravivõimaluseks on steroidikuur. Steroidisüstid võivad sportlasele tunduda väga problemaatilisena, kuid Johansson usub, et kõik sujub liigse jamata. 

«Tegemist on hormoonidega, anaboolsete steroididega, mida sisse süstitakse,» rääkis Johansson Iltalehti vahendusel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✌🏻💪🏻

A post shared by Victor Johansson (@victorjohanssoonn) on

«Kui võetakse vastu otsus, et hakkan süste saama, siis toimub see arstide juhendamisel ning ainus eesmärk on saavutada normaalsed näidud. Selles mõttes ei näe ma probleemi,» sõnas 21-aastane Rootsi ujuja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles