PRIISKAV MILJARDÄR ⟩ Kullatud vetsupotid, Läti maasturid ja Burger King: millele kulutab oma miljoneid räppar Kanye West?

Miljardär Kanye West. Foto: picture alliance / moodboard / REUTERS / Elu24 kollaaž
Getter Trumsi
, Reporter
Copy

USA räppar Kanye West (42) kuulutati ajakirja Forbesi poolt, ja artisti suureks rõõmuks, lõpuks miljardäriks. Millele ja kellele on aga priiskava elustiiliga West aastate jooksul oma miljoneid kulutanud?

Elu24 kirjutas 25. aprillil, et Kanye West on üks maailma rikkamaid räppareid. Forbesi hinnangul on Westi vara väärtuseks 1,3 miljardit dollarit ja lõviosa sellest moodustab tema Yeezy tossude äri (1,26 miljardit). 

Möödunud kuul aga West Forbesi iga-aastasesse miljardäride nimistusse ei mahtunud, ning räppar polnud sellega üldse rahul. «Te teate küll, millega te tegelete,» süüdistas mees ajakirjanike endaga manipuleerimises.

Väljaanne võttis räppari vara uuesti luubi alla ja kuulutas Westi lõpuks miljardäriks. Kahjuks ei jäänud West ikkagi rahule ja väitis, et väljaanne tegi talle siiski liiga – tema sõnul on kogu talle kuuluv vara väärt hoopis 3,3 miljardit.

Eduka tossuäri kõrval on aga räppari elustiil üsna priiskav ning West kulutab miljoneid ekstravagantsetele asjadele, mis on kureeritud täpselt tema maitse järgi, vahendab Stars Insider. Vaatamegi, millele ja kellele West aastate jooksul oma miljoneid on kulutanud.

KINNISVARA

Suur osa Westi miljonitest kulub, sarnaselt paljudele tuntud staaridele, kinnisvarale. Westi ja tema tõsielustaarist abikaasa Kim Kardashiani (kelle enda vara väärtus oli 2019. aasta juulis 72 miljonit, vahendab Harpers Bazaar) esimene ühine kodu oli 11 miljonit dollarit maksev Bel-Airi mõis, mis osteti 2013. aastal. 

Üle 800-ruutmeetrilisel hoonel oli ostu hetkel 24/7 turvateenistus, viis magamistuba, viis vannituba, üks tualettruum ja «lõpmatu» bassein. Sellel oli ka spaa, baar ja väliköök. West lasi pärast kinnisvara ostmist seal teha aga korraliku remondi ja nüüd näeb selle interjöör välja hoopis teistsugune.
Üle 800-ruutmeetrilisel hoonel oli ostu hetkel 24/7 turvateenistus, viis magamistuba, viis vannituba, üks tualettruum ja «lõpmatu» bassein. Sellel oli ka spaa, baar ja väliköök. West lasi pärast kinnisvara ostmist seal teha aga korraliku remondi ja nüüd näeb selle interjöör välja hoopis teistsugune. Foto: MAVRIXONLINE.COM - FILE PHOTO/Scanpix

Mõisa renoveerimise käigus lasi West väidetavalt paigaldada neli kullatud vetsupotti, mille väärtuseks oli umbes 750 000 dollarit. See polnud aga ainus luksuslik toode, mille räppar oma Bell-Airi koju tellis. West kulutas miljoni ja tellis endale Swarovski kristallidega kaetud külmiku. See on mõeldud vaid jookidele.

Lisaks sellele oli Bell-Airi mõisas kuus luksusvoodit, millest üks maksis umbes 175 000 dollarit. Kokku maksid kõik voodid üle miljoni

Paar kulutas oma uue kodu renoveerimiseks 20 miljonit dollarit ning selleks kulus neli aastat. West ja Kardashian müüsid aga väidetavalt oma väga minimalistliku disainiga mõisa 2017. aasta lõpus Ukraina miljonärile, vahendab Los Angeles Times.

Pilte nende mõisast näed SIIT ning kaadreid nende kodust näed ka allpool olevast videost.

2014. aastal ostsid West ja Kardashian endale mõisa Hidden Hillsis, mis läks maksma umbes 20 miljonit dollarit, vahendab Los Angeles Times. 1455 ruutmeetrise kinnisvara hulka kuulub mitu elu- ja söögituba, kodukino, mänguruum, jõusaal, kaheksa kaminat, kaheksa magamistuba ja kümme vannituba.

Sellel on ka eraldi kontor ning külalistemaja, kaks basseini, kaks spaad ja kaks grilliala. 

2019. aastal jagas Kardashian sotsiaalmeedias pilti nende minimalistlikust vannitoast ja selle omapärasest kraanikausist. Väidetavalt tegi West koostööd disaineri Axel Vervoordti ja arhitekti Claudio Silvestriniga, testides kaheksa erinevat prototüüpi, ning leppides lõpuks 30 000 dollarit maksva kraanikausiga.

Westile kuulub ka uhke rantšo Wyomingi osariigis koos 73-hektarilise maatükiga. Sellel kinnisvaral on ka privaatne järv, milles elavate forellide jaoks on palgatud ka hooldaja, kes elab rantšos kohapeal.

14 miljonit dollarit väärt rantšos saab korraldada suurüritusi, selle alla kuulub funktsioneerivad hobuste ja veiste laudad. Lisaks kuulub kinnisvarale ka lasketiir.

Tundub, et maaelu Westile meeldib, sest mees soetas ka teise Wyomingi rantšo, mille alla kuulub ka üle 2700-hektariline maa-ala. Räppar käis selle eest välja 14,5 miljonit dollarit.

2016. aastal avaldas West, kes elab enamjaolt Californias, et tal on korter New Yorgis. West ostis korteri, kui ta oli 26-aastane ning laseb seda hooldada siiani (vähemalt 2016. aasta seisuga.) Korteri väärtus on 4,5 miljonit.

West ei kuluta aga oma miljoneid ainult endale. 2019. aastal andis räppar miljon dollarit Chicago ajaloolisele Avalon Regal Theaterile, et kino saaks renoveeritud ning taasavatud. 

Hiljuti ostis West ära enda lapsepõlve kodu Chicagos, mille eest maksis räppar 225 000 dollarit, vahendab Billboard. Ost on üsna värske ning West ei ole veel avaldanud, mida ta majaga kavatseb teha. 

HAMBURGERI FÄNN

Kui West Kardashianiga abiellus ostis ta tõsielustaarile pulmakingituseks kümme Burger Kingi kiirtoidurestorani haru Euroopas. See polnud esimene kord, kui West oma miljoneid hamburgeritele kulutas.

2007. aastal investeeris West Chicago Fatburger frantsiisi. Investeering oli lõppkokkuvõttes ebaõnnestunud, kuna 2009. aastaks olid vaid kaks planeeritud kümnest asukohast avatud.

ILU JA KINGITUSED

Kümme aastat enne seda, kui West miljardäriks kuulutati, kulutas räppar 500 dollarit päevas oma juustele ning habemele. Nimelt palkas West personaalse habemeajaja/juuksuri, kes temaga tuuritamise ajal mööda Ameerikat kaasas käis. Seega (vähemalt 2010. aastal), kulutas West ainuüksi juuste ja habeme hooldamisele aastas vähemalt 182 500 dollarit.

Samal aastal lasi West enda alumistele hammastele paigaldada teemant-hambavõre, vahendab ew.com. Väidetavalt lasi räppar osad oma alumised hambad eemaldada, nende asemel paigaldati titaanist implantaadid ning nendele omakorda hambavõre, mis on Westi suus püsivalt. Väidetavalt oli kogu operatsiooni hind umbes 60 000 dollarit.

2014. aastal abiellus Kanye West tõsielustaari Kim Kardashianiga, kellega koos on mehel neli last. Lisaks sellele, et Kardashian kannab tihti kallist ja eksklusiivset oma abikaasa brändi Yeezy disaini, meeldib Westile oma naisele teha erilisi ning väga hinnalisi kingitusi. 
2014. aastal abiellus Kanye West tõsielustaari Kim Kardashianiga, kellega koos on mehel neli last. Lisaks sellele, et Kardashian kannab tihti kallist ja eksklusiivset oma abikaasa brändi Yeezy disaini, meeldib Westile oma naisele teha erilisi ning väga hinnalisi kingitusi. Foto: ALLISON JOYCE/REUTERS/Scanpix

2013. aastal palus West Kardashiani kätt 15-karaadise teemant sõrmusega, mille väärtuseks oli umbes kaks miljonit dollarit, vahendab Vogue. Kolm aastat hiljem sattus sõrmus Pariisis röövlite ohvriks ning West asendas varastatud kihlasõrmuse 20-karaadise teemant sõrmusega. Selle väärtuseks hinnati umbes 4,5 miljonit dollarit.

Kui West 2013. aastal oma albumiga ringi tuuritas, maksis ta abikaasa ilumeeskonna eest 250 000 dollarit, et nemad Kardashiani välimuse eest hoolt saaks kanda. Meeskond pidi olema 24/7 valmisolekus, et Kardashiani juurde tormata, et naist vajadusel glamuurseks teha, vahendab Huffpost.

Peaaegu kuus aasta tagasi kinkis West abikaasale sünnipäeva puhul spetsiaalselt värvitud Hermés Birkini käekoti. Birkini tavahind oli 10 000 dollarit, kuid West lasi paari tütrel, Northil, käekoti ära värvida, mis tõstis selle hinna 100 000 dollari peale.

Aasta hiljem rentis West abikaasa sünnipäeva tähistamiseks Los Angeleses terve Cinepolis luksuskino. West, Kardashian ning nende lähedased vaatasid koos «Steve Jobsi» filmi. Sellele kulus vähemalt viis tuhat dollarit.

39. sünnipäevaks sai Kardashian abikaasalt miljon dollarit – raha läks jagamisele naise nelja lemmik heategevusorganisatsiooni vahel. Mõned aastad tagasi tegi West abikaasale natuke kasulikuma kingituse. Nimelt ostis räppar naisele jõuludeks Disney, Amazoni, Netflixi, Apple'i ja Adidase aktsiaid. 

Lisaks on West vähemalt üheks valentinipäevaks abikaasale kinkinud tuhat roosi, mis olid kõik paigaldatud kaunitesse vaasidesse. Kõik läks maksma umbes 40 000 dollarit. Huffpost avaldas paar aastat tagasi, et West kulutab aastas lilledele umbes 140 000 dollarit. 

Westile meeldib hinnalisi kingitusi teha ka oma lastele. Koos abikaasa Kim Kardashianiga tähistati näiteks nende vanima tütre, Northi, 2. sünnipäeva Disneylandis.
Westile meeldib hinnalisi kingitusi teha ka oma lastele. Koos abikaasa Kim Kardashianiga tähistati näiteks nende vanima tütre, Northi, 2. sünnipäeva Disneylandis. Foto: MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

West ei kuluta raha vaid oma abikaasale ja külvab hinnaliste kingitustega üle ka oma lapsi. 2014. aastal ostis räppar jõuludeks oma vanimale lapsele, Northile, kes oli toona 18-kuune, 62 000 dollarit maksva tiaara, mis oli teemantidega kaetud. Lisaks ostis West tütrele 12 000-dollarilise mänguauto, mis sarnanes tema enda maasturiga. 

Paaril on kokku neli last seega on suur tõenäosus, et räppari iga-aastane kingituste eelarve on kordades suurem.

AUTOD

The Things veebilehekülg avaldas 2019. aasta novembris, et Westil ja Kardashianil on kahepeale vähemalt 20 autot. Westi garaažis on näiteks Aston Martin DB9, ja kaheukseline Lambhorgini Aventador LP 700-4, mis sarnaneb Batmobile'ile. Viimase hinnaks on 750 000 dollarit. 

Kuigi abielupaari kollektsioon on üüratu ning vägagi väärtuslik, on driven.co.nz välja toonud neli Westi autot, mis on tema kollektsioonis nö kõige ennekuulmatud. 

2009. aasta Mercedes-Benz SLR Stirling Moss on eriväljaanne. Seda autot toodeti 2003 ja 2010 vahel, kuid kokku on maalimas vaid 75 tükki. Sellel on 5,4-liitrine V8 mootor ning kiirendab nullist sajani alla nelja sekundi.

Algselt oli auto hinnaks ligi 1,2 miljonit dollarit, kuid viimastel aastatel on heas korras Sterling Moss mudelite eest välja käidud koguni 3,5 miljonit dollarit.

Oma esimese lapse sünni puhul premeeris West ennast 2013. aastal Bugatti Veyroni superautoga. Ligi 2,2 miljonit dollarit maksev auto oli toona maailma üks kiiremaid autosid: nullist sajani kõigest 2,5 sekundiga. 

2018. aastal soetas West endale Lamborghini Uruse, mis ei ole küll kõige ennekuulmatu, küll aga üks kõige vastuolulisemaid räppari sõiduvahendeid. Nimelt kritiseeriti Urust, kuna see kaalub kaks tonni. West lisas õli tulle, kui lasi 2019. aastal oma Lamborghini Urusele panna uhked, monoblokk veljed.

See kõlab aga üpris tagasihoidlikult, kui arvestada tõsiasja, et 2013. aastal tellis West endale Lätist kaks maasturit. Dartz Motorzi (firma, mille üks kontoritest asub ka Tallinnas) ehitatud Prombron Iron Diamond maasturitel on kuulikindlad aknad, rattad ja kõik muu, mis kuulikindel saab olla.

See Läti maastur põhineb Mercedese G-klassil ja võib soovi korral tulla koos maokujuliste kalliskividega kaetud kaunistustega ja «võltsvaala peenise nahkkattega».

Maasturid läksid Westile maksma kaks miljonit ning sai oma tellimusega kaasa kolm pudelit maailma kõige kallimat viina. Pole teada, kas räppar maksis lisaks ka transpordi eest.

VARIA

2018. aastal ostis West 85 000 dollari eest lahkunud Whitney Houstoni vannitoa foto. West ostis foto, et see räppar Pusha T albumi «Daytona» kaanepildiks panna. West oli albumi produtsent. 

Oma pikaajalisele sõbrale, räppar Jay-Z'le, kinkis West isadepäevaks kuldse Lions & Sons kolju, mille väärtuseks on umbes 34 000 dollarit. West lendas eralennukiga Jay-Z juurde kohale, et kingitus isiklikult üle anda.

Kuigi eelpool on välja toodud ohtralt kinnisvara, hulgaliselt kingitusi ning mitme garaaži jagu luksusautosid, on mõistlik arvata, et need on kõigest üksikud näited sellest, kuidas West oma miljoneid kulutab. 

Nüüd, kus räppar naudib lõpuks oma miljardäri-elu, ei tohiks West oma kulutuste pärast palju muret tunda. Samas, kes teab, võib-olla kuulutab West mõne aasta pärast jälle sotsiaalmeedias, et ta on võlgades, nagu ta seda 2017. aastal tegi. 

Nimelt teatas West toona, et ta on 57 miljoni dollari suurune võlg ja palus Facebooki asutajalt Mark Zuckerbergilt ühte miljardit, vahendab Huffpost. Nüüd tundub, et mees on võlast (kui see üldse eksisteeris) vabanenud ning loodetavasti ei kaota ta oma väljanõutud miljardäri staatust niipea. 

KANYE WEST

Kanye Omari West sündis 8. juunil 1977. aastal Atlantas ning kasvas üles Chicagos. Ta on Ameerika räppar, laulja, laulukirjutaja, produtsent, ettevõtja ja disainer. 

Tema muusikakarjäär sai alguse 1996. aastal ning 2004. aastal andis ta välja oma esimese albumi «The college dropout». Pärast seda asutas West oma enda plaadifirma GOOD Music. 

2012. aastal hakkas West käima tõsielustaari ja pikaajalise sõbra Kim Kardashianiga. Paar kihlus aasta hiljem ning nad abiellusid 24. mail 2014. Neil on neli last.

West on kristlane ning vaatamata kriitikale suur president Donald Trumpi toetaja. 

Paar aastat tagasi tunnistas räppar, et tal tekkis pärast rasvaimu opioidide sõltuvus, mis oli mehe sõnul põhjuseks, miks ta sai 2016. aastal närvivapustuse. 2019. aastal avaldas West David Lettermani jutusaates, et ta on bipolaarne. 

Allikas: Kanye West Wikipedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles