SKANDAAL ⟩ Turvakaamera salvestis: politseinik lõi maaslamavat teismelist julmalt jalaga

Elu24
Copy
Suvaline turvakaamera salvestas vägivalla.
Suvaline turvakaamera salvestas vägivalla. Foto: SWNS/ScanPix

Brittide seas on tekitanud tohutult pahameelt avalikuks saanud video, kus politseinik vägivallatseb jõhkralt narkootikumide eest vahistatud noore poisi kallal.

Birminghamis jäi turvakaamerasse moment, kus politseinik jagab julmad hoobid teismelisele, kelle ta hetk varem rahulikult vahistanud oli.

21. aprillil aset leidnud vahejuhtumis niitis politseinik 15-aastase teismelise maha käehoobiga vastu pead. Seejärel võttis ta ka hoogu ning virutas jalaga maaslamajale vast keha.

Politsei teatel vahistati poiss narkootikumide käitlemise eest. Ta oli «käitunud kahtlaselt» ja keeldunud koostööst, samuti tabanud ühte patrulli õlaga näkku. Siiski oli kõneisiku sõnul jalahoop «absoluutselt ootamatu ja põhjandamatu».

«Me uurime turvakaamera ja kehakaamera salvestist intsidendist, kus väidetavalt politseinik poissi ründas,» kinnitas kõneisik. Samas täpsustati, et ametnikku töölt taandatud ei ole, kuigi ta kutsuti uurimise ajaks «eesliinilt» tagasi. Viimane otsus on rahva seas väga ebapopulaarseks osutunud.

Alles eile tuli ka USAs avalikuks väga sarnane video. Nimelt väänas seal politseinik mahha vaid 14-aastase teismelise, kuna kahtlustas teda kanepi käitlemises.

Hiljem selgus siiski, et väidetavalt tõsiselt südamehaige teismelise kallal jõhkrutsemine oli põhjendamatu. Kanepiga seoses ta mingit süüdistust ei saanud, vaid kõigest arreterimisele vastu seismise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles