Rootsi linn leidis nutika viisi, kuidas takistada inimestel volbril kogunemast

Inna-Katrin Hein
Copy
Üliõpilased pidutsemas. Pilt on illustreeriv
Üliõpilased pidutsemas. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rootsi võime teeb murelikuks see, et inimesed võivad eirata koroonaviiruse tõttu kehtestatud kogunemiskeeldu ning lähevad 30. aprilli õhtul ja 1. mail kevadpüha ehk volbrit tähistama.

Lundi linnavõimud leidsid nutika lahenduse, kuidas hoida ära inimeste, eelkõige noorte tulemise linna keskparki, mis on varasematel aastatel olnud kõige poulaarsem kogunemiskoht, teatab theguardian.com.

Stadsparkeni parki pannakse pannakse tonn kanakakat, mille vänge ja ebameeldiv lõhn peaks inimesed eemale peletama.

Lundi keskkonnaasjade eest vastutava ametniku Gustav Lundbladi sõnul tuli võtta tarvitusele meetmeid, et Lundist ei saaks Rootsis koroonaviiruse levimiskeskus ja kanakaka on selle ärahoidmiseks sobiv vahend.

Ametnik lisas, et kanasõnniku panemine väetab pargi muruplatse.

«Saime võimaluse muru väetada, kuid samas haiseb kanasõnnik nii, et keegi ei soovi seda sisse hingata. See hais hoiab ära inimeste kogunemise ja takistab neil pargis massis koos volbrit tähistada,» teatas Lundblad.

Kärutäis kanasõnnikut ja kana. Pilt on illustreeriv
Kärutäis kanasõnnikut ja kana. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rootslase sõnul tekib väike probleem sellega, et piirkonnas elavad inimesed peavad samuti ebameeldivat lõhna tundma.

«Tegemist on bioloogilise väetisega, mis mõne aja pärast laguneb ja hais kaob. Ka linna teistes osades on vahel ebameeldivat lõhna, seega ei ole kanakaka liiga kohutav. Eesmärgiks on inimesed pargist eemal hoida ja kanasõnnik sobib selleks hästi,» lausus ametnik.

Lundis on igal aastal olnud vägev volbri tähistamine, sest seal on palju üliõpilasi. Linnas asub Rootsi üks suuremaid ülikoole.

Umbes 100 000 elanikuga Lund on linn Rootsis Skåne läänis. Seal asub 1666. aastal asutatud Lundi ülikool ja Lundi piiskopi residents. Lund on suuruselt Rootsi 11. linn.

Lund asutati umbes 990. aastal ja on Sigtuna kõrval üks Rootsi vanemaid linnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles