Volbrimöllu ohjab Eestis tavapärasest kaks korda rohkem politseinikke

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Selliseid volbriööpidustusi nagu varasematel aastatel, tänavu ei ole. Politsei loodab, et inimestel jagub ka piisavalt tahet kehtivatest reeglitest kinni hoida.
Selliseid volbriööpidustusi nagu varasematel aastatel, tänavu ei ole. Politsei loodab, et inimestel jagub ka piisavalt tahet kehtivatest reeglitest kinni hoida. Foto: Kristjan Teedema

Eriolukorra seoses on avalikud kogunemised keelatud ja politsei loodab, et ka tänasel volbriööl suudavad inimesed jätkuvalt vastutustundlikult käituda. Ennetavalt on siiski korra tagamiseks väljas suuremad politseijõud.

«Kui enne eriolukorda oli Eestis keskmiselt väljas sadakond patrulli, siis ööl vastu tänast ja eesolevat nädalavahetust on poole rohkem,» selgitas PPA juhtivkorrakaitseametnik Tago Trei Elu24-le.

Trei toonitas, et ka volbriööl ei tohiks unustada, et endiselt tuleb kinni pidada nii eriolukorra nõuetest kui ka üldistest ohutusreeglitest.

«Eriolukorrast tulenevalt ei ole lubatud avalikud üritused ja muud kogunemised, kuna see tõstab riski uute haiguspuhangute tekkeks. Volbrilõkkeks kogunemine on lubatud üksnes kitsas pereringis, avalikes kohtades kogunemata,» lisas Trei.

«Kui mõni peab vajalikuks kevadööd toostiga ära saata, tuleb piiri pidada ka alkoholi tarvitamisega,» soovitas Trei.

Ilus ilm paneb inimesi reegleid rikkuma

Suurim murekoht politseile eriolukorras on olnud mõnedel päevadel ilus ilm, mil inimesed rohkem väljas liikuma kipuvad ja unustavad sealjuures erinevad ettevaatusabinõud nagu näiteks teistega piisava vahemaa hoidmine.

«Sekkume, selgitame ja tuletame meelde, et viirus pole veel seljatatud, mistõttu tuleb järgida jätkuvalt kõiki ohutusnõudeid,» selgitas trei ja lisas, et enamik inimestest mõistab seda ja teeb endast oleneva, et elurütmi juurde saaks juba varsti naasta.

See, et inimesed hakkavad vaikselt eriolukorrast väsima, on Trei sõnul arusaadav.

«Praeguseks on inimesed poolteist kuud püsinud kodus ja püüdnud harjuda uue olukorraga. Suurem osa peab jätkuvalt reeglitest hästi kinni ning seda mitte nõudmise pärast, vaid inimeste mure tervise pärast kannustab ettevaatusabinõusid järgima ja reeglitest kinni pidama,» selgitas Trei.

Viimase aja suurimad rikkumised ongi peaasjalikult seotud 2+2 reegli mittetäitmise või siis karantiininõude eiramisega.

«Kui üldpilti vaadata, siis õnneks suuremaid vahejuhtumeid ei ole,» sõnas Trei.

Töömahu poolest on seni aga politseile üks suuremaid väljakutseid olnud Raatuse ühiselamus avastatud viiruspuhang, mistõttu võeti karantiini tagamiseks maja ja selle elanikud ööpäevaringse politseivalve alla. «Karantiini hoidmine andis tulemuse ning peagi saab ühiselamule kehtestatud isolatsiooni lõpetada,» lisas Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles