Londonis varastati eestlaste džinnikoorem, kui autojuht parklas magas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Junimperium Distillery käsitöödžinnide tootmine.
Junimperium Distillery käsitöödžinnide tootmine. Foto: Tarvo Jaansoo

Eesti džinnitootja saatis eelmisel nädalal Londonisse esimese suurema joogipartii, kuid kange kraam kadus enne, kui see Suurbritannia tollilattu jõudis.

Kästiööna džinne valmistava Junimperium Distillery üks asutajatest Tarvo Jaansoo rääkis Elu24-le, et umbes 500 pudeliga džinnialus varastati kaubaveoki tagaosast öösel, kui masin oli pargitud Londonis ühte parklasse ja veokijuht magas.

«Kui mulle transpordifirmast helistati ja öeldi, et neil on halbu uudiseid, mõtlesin, et nad ütlevad, et kaup jõudis kohale, sest pidi samal päeval ka kohale jõudma. Aga kui nad ütlesid hoopis, et kogu alus on varastatud, siis ei suutnud ma seda uskuda. Arvasin alguses, et tegemist on aprillinaljaga, aga tegelikult on ju käes 29. aprill,» meenutas Jaansoo.

Seda, kas peale kange alkoholi midagi veel varastati, ei osanud ta öelda. Kuna džinnilaadung oli koos teise kaubaga pakendatud tavalisele euroalusele ja musta kilesse kiletatud, siis arvas Jaansoo, et vargad pidid teadma, mida nad võtavad. «Ju on siis kuuldused meie džinni headusest jõudnud ka sealsete kurjategijate kõrvu,» sõnas Jaansoo muiates. 

Junimperium Distillery üks loojaid Tarvo Jaansoo.
Junimperium Distillery üks loojaid Tarvo Jaansoo. Foto: Junimperium Distillery

Jaansoo on rääkinud ka saadetist oodanud Inglismaa partneritega, kes kinnitasid, et kuulevad taolisest juhtumist, kus korraga varastatakse nii suur hulk kanget alkoholi, esimest korda. «Seda, et veinikaste läheb kaduma või varastatakse, tuleb ikka ette,» lisas ta.

Aluse peal oli Jaansoo sõnul kokku umbes 500 kange alkoholi pudelit. Ühe väärtus on Suurbritannia jaekaubanduses umbes 40 naela. Lihtne arvutus näitab, et varastatud kauba väärtus on umbes 20 000 naela ehk 22 800 eurot. Kahju kannab kindlustus.

Varaste saagiks langenud Junimperium Blended Dry Gin tunnistati sel aastal World Gin Award auhinnagalal Eesti parimaks London Dry tüüpi džinniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles