SÜNGE SÕNUMITOOJA ⟩ Jurist protestis «vikatimehena» rahvarohkes Florida rannas

Elu24
Copy
Vikatimees Florida rannas.
Vikatimees Florida rannas. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Ameeriklasest jurist Daniel Uhlfelder otsustas Floridas protesteerida koroonaviiruse tõttu suletud randade taasavamise vastu riietades end «vikatimeheks», vahendab msn.com.

Uhlfelder, kelle kodu asub privaatses Florida rannas, usub, et randade taasavamine pandeemia ajal on viga.

«Me ei ole veel selles punktis, kus meil on piisavalt andmeid, tehtud piisavalt teste, piisavalt ettevalmistusi selleks, mis meie osariiki on saabumas,» usub Uhlfelder, kes reedel «vikatimehena» tema sõnul rahvarohkes rannas «kummitas».

«Ma tean, kui ilusad ja atraktiivsed meie rannad on. Aga kui me ei võta meetmeid selleks, et olukorda kontrollida, see viirus lahvatab kontrolli alt väga-väga välja.»

Rannamõnusid nautinud inimesed «vikatimehest» vaimustuses ei olnud, ning tema arvamusega nõus ei olnud.

«See on kõik propaganda,» kostis kohalik, kes tõi välja, et Uhlfelderit filminud meeskonnal ei olnud ühtegi kaitsevahendit, ning nad ei pidanud kinni distantsi reeglist.

Rannas viibinud kohaliku sõnul ei kandnud «vikatimeest» intervjueerinud reporter ning tema tehniline meeskond kindaid ega kaitsemaske.
Rannas viibinud kohaliku sõnul ei kandnud «vikatimeest» intervjueerinud reporter ning tema tehniline meeskond kindaid ega kaitsemaske. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

«Ma ei tea, kuidas teiega on, aga kui mina olin väike, siis räägiti, et «tulge randa, kui olete haige»,» põhjendas kohalik.

Uhlfelder aga usub, et randu taasavatakse valedel põhjustel, ning see ei ole hea viis «normaalsuse» saavutamiseks.

Florida osariigis on olnud ligi 35 000 koroonaviirusesse nakatunud, millest 1314 juhtumit on lõppenud surmaga. 

Osariigi kuberner Ren DeSantis on randade taasavamise poolt, ning teatas reedel, et pargid avatakse järgmisel nädalal. DeSantis põhjendas oma otsust uuringuga, mille sõnul tapab päikesevalgus viiruse kiiresti. Uuring on hetkel ulatusliku järelvalve all ning selle põhjal ei ole ühtegi kirjalikku aruannet veel kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles