BRITI IME ⟩ Poeg ravis terveks oma koju surema saadetud isa

Elu24
Copy
Poeg ühendas isa uneapnoe aparaadiga, ning järgis tema seisundit Google dokumendi ja nende perearsti abiga.
Poeg ühendas isa uneapnoe aparaadiga, ning järgis tema seisundit Google dokumendi ja nende perearsti abiga. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Inglismaal, Watfordis elav Raj Nathwani (55) aitas terveks ravida oma 81-aastase isa, kes saadeti haiglast koju surema, vahendab Daily Mail.

Kroonilist obstruktiivset kopsuhaigust põdev 81-aastane Suri läks 26. märtsil koroonaviiruse kahtlusega Watfordi haiglasse. Arstid olid 95% veendunud, et pensionär, kellel oli oma igapäevastel kõnnakutel raskusi, oli nakatunud koroonaviiruse haigusesse Covid-19.

Mehe poeg, 55-aastane Raj, väitis meediaväljaandele CNN, et haigla konsultandi sõnul ei olnud neil võimalik Suri tema nõrkade kopsude pärast vajaliku ventilaatoriga ühendada.

Nõnda viis Raj Suri pärast «ärge elustage» avalduse täitmist koju ning hakkas teda ise ravima. «Palun luba mulle üht, kui ma peaksin lahkuma, lahkun siin. Ära vii mind sinna tagasi,» palus kriitilises seisus isa oma pojalt.

Kodus aitas Raj oma 80-aastase teise tuppa, ning tegi vanemate magamistoast «palati». Isaga kontakti vähendamiseks kasutas Raj iPadi ja beebimonitori, mille abil said ka teised pereliikmed Suriga suhelda.

Raj märkis ja jälgis isa seisundit Google dokumendi abiga, ning ühendas raskes seisus Suri iga päev 16 tunniks uneapnoe aparaadiga.

Perearst Bharat Thacker, kes ei uskunud, et Suri ellu jääb, jälgis mehe seisundit Google dokumendi vahendusel, ning jagas Rajle vastavaid soovitusi. 29. märtsil aga Suri seisund halvenes, ning järgmisel päeval sai perekond kinnitust, et pensionär oli nakatunud koroonaviirusesse.

Perearsti soovitusi järgides jätkas Raj aga pühendunult isa ravimist ja peagi hakkas teme seisund järkjärgult paranema. Thacker pole päris kindel, mis mehe elu päästis, kuid usub, et üheks põhjuseks võib olla uneapnoe aparaat. Tänaseks on Suri koroonaviirusest prii.

Inglismaal on koroonaviiruse haiguse Covid-19 juhtumitest ligi 30 000 lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles