TRUMPI SOOVITUSEL ⟩ USA abielupaar jõi koroonahirmus akvaariumi puhastusvahendit

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Wanda Lenius ja Gary Lenius olid abielus 20 aastat. Hiljutine rumal otsus juua koroonaviirusega võitlemiseks akvaariumipuhastajat, sai aga paarile saatuslikuks.
Wanda Lenius ja Gary Lenius olid abielus 20 aastat. Hiljutine rumal otsus juua koroonaviirusega võitlemiseks akvaariumipuhastajat, sai aga paarile saatuslikuks. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Mõni nädal tagasi rääkis USA president Donald Trump Valge Maja infotunni ajal, et koroonaviiruse vastu võiks võidelda inimkehasse desinfitseerimisvahendi süstimisega. 

Kuigi mitmed desinfitseerimisvahendite tootjad avaldasid pärast president Donald Trumpi öeldut ka pressiteated, milles palusid oma toodete tarbijatel neid mitte oma kehasse süstida, tuli ette ka neid, kes otsustasid kummalisele soovitusele loominguliselt läheneda, vahendas Rare.

Arizonas Mesas elav 61-aastane Wanda Lenius kartis, nagu paljud teisedki, et nii tema kui ka tema 68-aastase abikaasa Gary Leniuse tervis on ohus ja sai USA presidendi öeldust inspiratsiooni. 

«Nägime televiisorist Trumpi, seda näitas iga kanali pealt, ja kõiki ta semusid ning et see oli turvaline ja seda oli, teate, okei, võtta, mis võib olla tõsi. Kuid me ei teadnud õiget annust ega midagi muud,» rääkis Wanda Lenius.

Wanda võttis nimelt 22. märtsil akvaariumi puhastusvahendi, mida paar kasutab oma koi kalade akvaariumi puhastamiseks ja pani teelusikatäie vahendit limonaadi sisse. 

Seejärel jõi paar limonaadi

Akvaariumi puhastusvahendis on klorokiinfosfaati, mida kasutatakse akvaariumites kalade parasiiditõrjeks. 

Umbes pool tundi pärast seda, kui olid kemikaali sisse joonud, tekkisid neil tõsised tervisekahjustused. 

Wanda helistas Mesa linna politseiosakonda ja nad viidi haiglasse. 

Naisel õnnestus mürgistusest eluga pääseda, kuid mees suri haiglas juba samal päeval. 

Wanda sõnul tekkis paaril mõte akvaariumi puhastusvahendit juua hetke emotsiooni ajel. 

Vägivaldne naine

Politsei sõnul ei uuri nad mehe surma kui tapmist, kuid sellest hoolimata tegeleb uurimisega mõrvarühm.

«Gary Leniuse surma ei peeta praegusel hetkel tapmiseks,» kommenteeris Mesa politseiosakonna pressiesindaja Jason Flam.

Flami sõnul on tegemist endiselt aktiivse uurimisega, ehkki midagi kahtlustäratavat mehe surma juures ei ole seni leitud.

Gary sõbrad muutusid aga juhtunu osas kahtlustavaks, viidates paari keerulistele suhetele, vahendas New York Times. 

Väljaande Free Bacon andmetel tekkis paaril seitse kuud pärast abiellumist tüli ning naisele esitati lähisuhtevägivalla süüdistus. Gary võttis siiski süüdistuse hiljem tagasi. Nimelt peksis Wanda 2001. aastal Garyt linnumajaga. 

Sõprade sõnul pragas naine pidevalt mehe kallal ja oli tihti ka vägivaldne. 

«Mind häirib see, et Gary oli väga intelligentne mees, pensionil endine insener, kes projekteeris varem Iowas Waterloos John Deere'i jaoks süsteeme, ja ma tõesti ei näe võimalust, et Gary võiks minna kaasa ideega juua akvaariumipuhastusvahendit,» rääkis üks mehe sõber väljaandele. 

Wanda rääkis ka väljaandele Washington Free Beacon, et tema ja ta abikaasa ei olnud erilised Trumpi toetajad. Abikaasad olid eelnevalt hoopis tuhandeid dollareid annetanud demokraatidele.

Klorokiinfosfaadi müük kasvas eelmisel kuul kiiresti, pärast seda, kui mõned uuringud leidsid, et kemikaali farmatseutiline versioon võib olla üks COVID-19 võimalik ravimeetod.

Donald Trump ja asepresident Mike Pence avaldasid hiljem lootust, et malaaria raviks kasutatav hüdroksüklorokviin võib aidata ravida ka COVID-19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles