Hollandi restoran lahendas koroonaprobleemi «kasvuhoonete» abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Kasvuhoone. Pilt on illustreeriv
Kasvuhoone. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Hollandi restoran leidis loova lahenduse sellele, kuidas koroonakriisi ajal saavad kliendid nautida sööki-jooki, kuid olla samas üksteisest turvalises kauguses.  

Amsterdamis Oosterdokis asuv taimetoidurestoran Mediamatic ETEN paigutas välja klaasmajad, mis meenutavad väikeseid kasvuhooneid ning neisse mahub istuma ja sööma kuni kolm inimest, teatab nltimes.nl.

«Seda ideed oli võimalik teostada ja nii me ka tegime,» sõnas restorani üks omanikest Willem Velthoven.

Ta lisas, et nad on ametlikult avatud alates 21. maist ning nende «kasvuhooned» on väga populaarsed, sest juuni lõpuni on kõik broneeritud.

Hollandis ei ole söögikohad koroonakriisi ajal kinni olnud, kuid kuna tuleb järgida, et inimeste vahel oleks vähemalt 1,5 meetrit, siis on restoranide omanikud otsinud võimalusi, kuidas seda tagada.

Restoraniomaniku Willem Velthoveni sõnul läks neil hästi, et nad ei pidanud uksi sulgema, kuid ta ei tea, mis saab siis, kui nad ei tohi pikka aega lahti olla.

«Lennufirma KLM on saanud miljardeid eurosid toetust, kuid veel ei ole teada, milline on valitsuse plaan restoranide aitamiseks,» sõnas hollandlane.

Ta lisas, et kui riik ei toeta restorane, siis suur osa neist peab ikka lõpuks oma uksed sulgema.

Hollandis on kuni septembri alguseni suursündmused keelatud. Samuti ei mängita lõpuni Hollandi jalgpalli kõrgliiga hooaega ning vormel-1 etapi toimumine Hollandis Zandvoortis ei ole veel kindel.

Hollandis on saanud koroonaviiruse diagnoosi üle 40 500 inimese ja viirushaigusse on surnud rohkem kui 5000 inimest. Paranenute kohta andmed puuduvad.

Maailmas on koroonaviiruse diagnoosiga 3,51 miljonit inimest, viirushaigus on võtnud elu rohkem kui 270 000 inimeselt ja paranenud on 1,13 miljonit inimest.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles